Skocz do zawartości

1.6 m43 swap 1.8is Kto Ogarnia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moja Bunia to 93 rok 1.6 m43

chce zrobic swapa na 1.8is

Potrzebuje Dobrej Porady Kogos Kto Ogarnia temat.

Myślę nad swapem silnika m44.

Oprócz silnika i Wiązki kabli alternatora pomp itd co Dokładnie jeszcze jest potrzebne by zrobic swap z mojego 1.6 m44 ?

tematow bylo wiele tyle iz wiekszosc to offtopy potrzebuje kompletną Liste co Jest do Wymiany.

Czekam na rzetelne odpowiedzi i z góry dziękuje.

Opublikowano
Robilem taki swap type ze z m43 na m42. Tlumik jeszcze nie pasuje... Bd musial ogarnac jeszcze hamulce Bo Te z 1.6 sa slabe. W Is sa z tylu tarcze. Potrzeba Ci kompletnego silnika z. Wiazka i bd musiał ogarnąć również immo
E38 728i 1999r
Opublikowano
  • Autor
a jak wygląda to z obudową filtra powietrza ? bo z tego co widze jest Całkowicie Inna, własnie o to pytam czy poza silnikiem i całym jego osprzętem cos jeszcze sie rozni ? cewki pewnie inne ? oraz ta obudowa filtra powietrza? bo z tego co widze kompletne Is Mozna dostac za 1300zł do tego reszte dokupic + tłumik i swap powinien wyjsc do 2.5 tys samemu przekładając ?
Opublikowano

To szczerze mówiąc... Jak liczysz ze swap 2,5 k to doluz 500 i zrob dobrego swapa na 2,5 170km albo 192km. Is nie jest zadna rewelacja... W starszych rocznikach obudowa filtra byla taka podluzna prostokatna a w nowszych wieksza bardziej kwadratowa. Nie ma to jednak znaczenia. Cewki prawdopodobnie są takie same. Ale naprawdę jeśli chcesz robić swapa to za 3 tysie zrobisz fajnego swapa na 2,5. Bo is szalu nie robi... 2,3 miesiące i iesa będzie Ci Malo.

zastanow sie.

E38 728i 1999r
Opublikowano
a jak uparłeś sie na is to wsadź może m42, wtedy sprzęgło zostaje to samo,a silnik musisz wziąć kompletny z wiązką i sterownikiem i cewkami(m42), może być bez rozrusznika,pompy wspomagania, rura wydechowa musi być cieta zaraz przed katemto dołączysz do tej co masz-pasuje rozmiarowo, ogólnie cały osprzęt masz ten sam, m44 już musisz kombinować bo z m43 bardziej się nadaje, tak że prosta sprawa to w Twoim wypadku to m42 , a moc masz tą sama co m44, i nawet z immo niemasz problemu bo w twoim i m42 niema
Opublikowano
Mylisz sie m42 i m43 ma immo
E38 728i 1999r
Opublikowano
może jakieś późne m42 miało , mój is z 94r jak robiłem swapa to nie miało, usunąłem w najprostszy sposób ews z mojego 96r i latam już ponad miesiąc bez problemów, a cały osprzęt (kompresor klimy, a z drugiej alternator pompa wspomaganie z całymi stelażami) przerzuciłem z m43
Opublikowano
  • Autor
Ja w moim 1.6 m43 mam Immo.