Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Mam do kupienia ładne oponki u tu pytanie bo każdy mówi coś innego. Może ktoś z was jezdzi na takim rozmiarze e39 kombi 3.0d 205/60/16

Wg tabel rozmiarów można to założyć ale wolę sie upewnić. Z góry serdecznie dziękuję.

Opublikowano

S227A SPORTL.FAHRW. MIT NIVEAUREGULIERUNG Podw. sport.+ obniż. zaw.+ regul. poz.

Zapomniałem dodać ze mam takie zawieszenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja jeżdżę w E39 520i na 215/60/16 choć takiego rozmiaru (215) nie ma dopuszczonego w tym modelu.Trochę przekłamuje prędkościomierz i auto jest wolniejsze (powinna być wysokość 55)

Także kupiłem okazyjnie ale jest ok.

Edytowane przez daski
Opublikowano
Mi z kolei powiedziwli ze 205/55/16 za niskie na lato ale na zime ok. 215/55/16 w ogóle zło totalne a w porównywarce opon wychodzi ze 205/60/16 jest ok ale wole zapytac i podzielic sie z ludzmi którzy maja takie gumki :D
Opublikowano

Kolego, a dlaczego w ogóle chcesz mieć taki wysoki profil 60 ?! Moim zdaniem 55 są zbyt baloniaste i mi się to specjalnie nie widziało, a co dopiero 60. Ja mam 225/50/16 i auto wygląda lepiej, jest minimalnie sztywniejsze oraz lepiej trzyma się drogi. Jeśli chodzi o wskazania prędkościomierza to do 80 km/h pokazuje zgodnie z nawigacją i nie przekłamuje, dopiero powyżej tej prędkości, prędkościomierz zawyża nieco wskazania prędkość o ok 3-4 km/h ( zresztą jak każdy inny prędkościomierz )

No ale to twój wybór :)

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
Chce taki mieć bo ma do kupienia w dobrej cenie i tyle :D ja mam na zime 225/60 15'' na alu.opona balon na tej feldze i auto pływa dośc mocno ale na tym kupiłem ale NIE polecam takiego zestawu :D
Opublikowano
Obydwaj macie dziwne rozmiary opon a sie wydziwiacie nad autorem tematu :wink: . 205/60/16 bliżej jest prawidłowej średnicy koła w e39 niż 225/50/16 także możesz na tym jeździć bez problemu.
Opublikowano
I ma tylko 0,2 % odchyłki od 225/55/16. Najpierw je założę i sie przejadę i wtedy zobaczymy. Zawieche mam już twardą więc twardości mi nie brakuje :D