Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie i Panie,

Dzisiaj miałem sporo czasu wolnego, więc stwierdziłem, że w końcu zaprogramuję swoje nowe auto z 2010 roku. ISTA-P zaplanowała programowanie i prawie wszystkie moduły nadawały się do aktualizacji.

Po przeskanowaniu auta zobaczyłem podsumowanie i zdziwiłem się, gdy ISTA zażądała ode mnie kodu aktywacyjnego do EPS (Electronic power steering) - Servotronic. Byłem w małym szoku, ponieważ pierwsze słyszę, aby to tego był wymagany jakiś FSC.

Czy ktoś ma pojęcie skąd mogę taki kod zdobyć? Obecnie pominąłem ten krok w ISTA-P i nie mam Servotronica, tzn. kierownica chodzi cały czas z takim samym oporem, ciężej niż przed aktualizacją.

Nie jest to coś co jest mi niezbędne, ponieważ Servotronic'a nie lubię, jednak chciałbym mieć wszystko fabrycznie ;)

Proszę o podpowiedz gdzie (poza serwisem BMW) mogę nabyć/zdobyć taki kod aktywacyjny? VIN: A 7 9 6 4 9 6

https://www.dropbox.com/s/1m84892w078yj97/eps.png

Z góry dziękuję.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Członkowie klubu
Opublikowano

Podaj email to Ci podeślę zestaw kodów naprawczych do Twojego auta...

Wszystkie auta E9x z EPS i Servotronic od 09.2009 wymagają FSC.

Opublikowano

Hej PRMAX, wyslesz mi ten zestawik naprawczy? Wyslalem Ci maila na PW.

Dzieki.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ja nie wysłał to daj e-mail, podeślę.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Poszło.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
A czy można wygenerowac FSC dla auta(vinu), który nie miał esp w wyposażeniu ( esp został dołożony) ?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tylko w ASO można zamówić.
Opublikowano

Jesli chodzi o wymagalnośc kodów dla servotronica, to czy chodzi o eps wyprodukowany po 09.2009, czy auto wyprodukowane po tej dacie. Różnica jest subtelna, ale ta inf. mogła by mi pomóc w zakupie odpowiedniego egzemplarza.

* Czy jest prawdą to co napisał uzytkownik tego forum

https://translate.google.pl/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.bmw3seriesforum.com%2Fviewtopic.php%3Ff%3D12%26t%3D14140&edit-text=&act=url

- "Kod fsc nie bedzie potrzebny gdy zmienimy w VO date produkcji na < 2009.09" ?

• 1 rok później...
  • 2 lata później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam samochód BMW E91 2.0d

2010r po aktualizacji wszystkich sterowników prosi o kod FSC do aktywacji Sevrotronic pomożecie zdobyć ten kod??

Vin: WBAUY11040A871764

• 5 lat później...