Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem , jak ruszam swoim samochodem i skręcam w lewo to są takie dziwne drgania z tyłu tak jak by miał mi się dyfer oderwać tak trzęsie , nawet jak ruszę z jedynki i zapnę 2 tak bez gazu i delikatnie będę go dodawał to zacznie tak drgać jak by gdzieś coś było nie tak , dziwna sprawa. ale co najlepsze wszystkie tuleje i wózek były robione . tuleje ( lemforder ) niemieckie , dajcie jakieś pomysły

Poprawiłem błędy :D

Opublikowano
ja bym sprawdzil dokręcenie prawych kół, później satelity w dyfrze. Raczej objawy czyli to że telepanie jest tylko przy skręcie w lewo eliminują wszystkie tuleje i poduchy silnika, skrzyni no i oczywiście amortyzatorów. W skrajnym przypadku stawial bym na zapieczony lewy tylny hamulec przez co powstaje dziwne zjawisko na mechanizmie różnicowym :norty:
Opublikowano
Sprawdź luzy na dyfrze i podporę wału oraz sam wał. Jak to nie to to może być docisk na wykończeniu. Ja mam to samo. I jest to docisk. Tyle, że u mnie znika drganie po kilku/ kilkunastu ruszeniach.