Skocz do zawartości

320i Wezsze opony na alufelgi 15"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam alufelgi na ktorych byly opony 205/60/15 , teraz chcialbym na nie wrzucic 185/65/15 , czy moga wystapic jakies problemy? Nie jestem w stanie podac szerokosci alusa. Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Różnica średnic poniżej 1 % więc nie będzie się nic dziać. Zależy też jaką felgę masz szeroką bo prawdopodobnie będziesz miał lekki naciąg.

Ale na co Ci takie wąskie???

Przy tym silniku możesz mieć problemy z trakcją, 185 to daje się raczej do słabszych silników. No ale jak chcesz :wink:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Chodzi o to ze kupilem zimowki 185/65/15 a sie okazalo ze to sa wielosezony wiec bezsensu kupowac teraz letnie :p a na drzwiach mam ten rozmiar opony , zreszta seryjnie wychodzily na takiej oponie wiec chyba za waskie nie sa , zime przejezdzilem i jest ok:)

Dzieki za pomoc :)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No faktycznie teraz zajrzałem do instrukcji. To zakładaj i jeździj.

Ale jak czytam instrukcję to trochę się dziwię, bo nie wyobrażam sobie takiego rozmiaru gum u siebie skoro na 205 jeszcze na 3 biegu zamiata jak się pociśnie.

Bał bym się jeździć na takich.

ec2Wze6.jpg