Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

Jestem nowym użytkownikiem waszego forum. Mam pytanie czy ktoś jeszcze kupuje BMW e23? Bo w dzisiejszych czasach wszystkich takie auta odstraszaja (wiek, pojemność silnika). Śledze na biażąco ogłoszenia i ciągle widze te same samochody czyli wniosek nasuwa sie sam, że nie ma zainteresowanych takimi autami. Polska jest zasypana E32 jeżeli tak dalej bedzie to już niedługo na polskich drogach nie zobaczymy e23. Sam posiadam taki model od 6 lat i jestem z niego zadowolony. Niestety wyjezdzam i chce go sprzedac ale brak jest zainteresowanych. Czyżby już nie było miłośników e23 ?

Opublikowano
Już zamiaściłem ogłoszenie na forum (samochody- BMW e23) ale może tu się ktoś znajdzie zainteresowany. Jeśli tak to proszę podać e-mail to napisze o aucie i prześle zdjęcia.
Opublikowano
Po ilości odpowiedzi widać, że jednak nie ma wielu zainteresowanych tym modelem BMW. Widocznie "babcie" są skazane na wymarcie z polskich dróg. Szkoda bo naprawdę udane samochody, odpowiednio utrzymane i doglądane naprawdę spisuja sie świetnie. Mnie nigdy nie zawiadło. Pozdrawiam szczęśliwych posiadaczy "babci".
Opublikowano
Ludzi, szczególnie młodych (takich jak ja:)) odstrasza najbardziej, to że te samochody są po prostu stare... Niestety, piękne, ale już stare i wysłużone, które w większości przypadków wymagają gruntownego remontu i tu się pojawia kolejny problem- kasa, a raczej jej brak. Wielu młodych woli kupić sobie E30 i sobie nimi śmigać, zamiast pakować ciągle kasę w starego rekinka... Ja tam postanowiłem, że pierwszym samochodem jaki będę mieć będzie E21, narazie zdania nie zmienię. Pozdrawiam :8)
Opublikowano
Wybiorę się na majówkę do Torunia może jak ktoś zobaczy to mu się spodoba. Chciałbym żeby trafiła w dobre ręce już nie chodzi nawet o cene ale też za pół darmo nie oddam. Czy cena 4000 zł to dużo za e23?
Opublikowano
Ludzi, szczególnie młodych (takich jak ja:)) odstrasza najbardziej, to że te samochody są po prostu stare... Niestety, piękne, ale już stare i wysłużone, które w większości przypadków wymagają gruntownego remontu...

Jeśli ktos decyduje sie na kupno starego auta to przedewszytkim powinien wiedzieć po co to robi.Jak chcesz mieć stare Bmw to niestety aby mieć idealne auto musisz przygotować zaplecze finansowe.Jeśli Kochasz swoje auto to nie będzie Ci robić różnicy czy pali 9 czy 17 litrów.Ale jeśli każda złotówka wrzucona w samochód boli to znaczy że najlepszym wyjściem jest kupno VW Polo :roll: Może ostro ale taka jest niestety prawda :wink:

Wybiorę się na majówkę do Torunia może jak ktoś zobaczy to mu się spodoba. Chciałbym żeby trafiła w dobre ręce już nie chodzi nawet o cene ale też za pół darmo nie oddam. Czy cena 4000 zł to dużo za e23?

No tak w Toruniu napewno znajdziesz mu dobre ręce :roll:

Tak z ciekawości prześlij mi zdjęcia na maila bo chętnie zobacze czemu nie możesz sprzedać swojego auta

Opublikowano

To jest link do mojego ogłoszenia:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=24682

Zdjęcia zawsze chętnie wyśle zainteresowanym na e-mail, na forum nie wiem jak je mogę zamieścić (jestem cieniasem jeżeli chodzi o komputer). Ale chodzi o to że, nawet jak ktoś jest zainteresowany to kaończy się to tylko odesłaniem zdjęc i informacjami z mojej strony. Nie wiem czy to zainteresowanie to tylko ludzka ciekawość i chęć zobaczenia zdjęć, czy naprawdę ktoś jeszcze takie auta kupuje. Dlatego właśnie moje pytanie jak w temacie.

Opublikowano
Co myślicie o mojej "babci" ? Czy cena zbyt wysoka, czy samochód kiepski proszę o jakieś wskazówki i rady. Może jest ktoś kto ma taki model i się wypowie. Czekam na wszelkie odpowiedzi można również na mój e-mail.
Opublikowano
jeśli bedizesz miał czas to podeslij fotki - też chętnie luknę co to za samochód, tymbardziej że u nas w wulkanizacji stoi taka e23 i tacie się spodobała...może da sie go przekonać ??:D:D
Opublikowano
Co myślicie o mojej "babci" ? Czy cena zbyt wysoka, czy samochód kiepski proszę o jakieś wskazówki i rady. Może jest ktoś kto ma taki model i się wypowie. Czekam na wszelkie odpowiedzi można również na mój e-mail.

Cena jak najbardziej nie jest zbyt wysoka, a ludzie nie kupuja, bo sie boja kosztow remontu (blacha, lakier, silnik), nie mowiac juz o tym co moze w tak starym aucie nagle pasc... Ja mialem kiedys MB W123 300D (byla calkiem ekonomiczna czego nie mozna powidziec o e23) w stanie wymagajacym wkladu , szybko zrobila sie z tego spora kwota , a autko tak wygladajace sprzedalem za 6kPLN:

http://img111.imageshack.us/img111/6880/obraz5743yx.jpg

Wierz mi na dobra sprawe tylko wygladajace...

Wiem, ze przy sprzadazy tak starego auta to nie jest sprzedaz tylko jak najszybsza ucieczka. Jak ktos chce miec klasyka powinien znalesc "igle" DE i dopiescic w Polsce, a wyjdzie taniej jak robienie kompletnej restauracji auta za te 2-3 kPLN i ile nerwow sie zaoszczedza...

Stare autka piekna sprawa, ale trzeba miec gore hajsu i drugie auto do codziennego uzytku, a ja nie spelniam narazie ani jednego z tego wymagan jak wiekszosci 19-latkow :mrgreen:

Co jeszcze... U mnie w miescie na jedym komisie stoja dwie e23 rok napewno jak nie wiecej.

Opublikowano
A moze wystaw na allegro, warto sprobowac, bo cena smieszna, a napewno trafi sie ktos kto szuka prawie za darmo czegos z duzym motorem :wink:
Opublikowano
Już wystawiałem zainteresowanie było marne. Jak już pisałem nie chce się tego auta pozbyć za wszelka cene bo sie sypie czy psuje, wole poczekać może się znajdzie ktoś kto ją dopiesci i będzie mu służyć jeszcze długi czas.
Opublikowano
Już wystawiałem zainteresowanie było marne. Jak już pisałem nie chce się tego auta pozbyć za wszelka cene bo sie sypie czy psuje, wole poczekać może się znajdzie ktoś kto ją dopiesci i będzie mu służyć jeszcze długi czas.

Ja juz tyle aut sprzedalem za pomoca allegro i otomoto...

MB W123 poszedl w 3 tygodnie, a inne nie mowiac :wink:

Jest przepis na allegro: wypucowane i wyplakowane na maxa auta w srodku, tempo albo jak Ci sie nie chce jakies mleczko ozywiajace lakier, ladne zdjecia (ukrywajac male niedoskonalosci :mrgreen:) i strzelic jakis ujmujacy opis (ladnie oprawiony graficznie...)

Musi sie sprzedac :wink:

Opublikowano
Witam ja jakieś poł roku temu sprzedałem piękne E23 84r 728 była w super stanie na początku dałem cene 7 tyś i nikt nie dzwonił przez tydzień, zmiejszyłem do 6tys i zadzwonił jeden gość umówił się, ale nie przyjechał za parę dni zadzwonił następny i ten ją kupił za 5,5 tys i myśle że jest z niej zadowolony, bo była naprawde piekna, dodam że nie sprzedałbym jej nigdy w życiu gdyby nie to, ze żona kupiła e36 i na dwa auta nie było nas stać, a i garaż jest jeden.. była szalenie komfortowa i na ulicy robila furrore ciągle ktos się o nią pytał, a teraz po niej zostało mi tylko wspomnienie i kilka fotek :( PS na takie auto ciężko znalezć klienta, ale pewnie ktoś taki sie znajdzie, bo jest to piękny model BMW POZDRO
Opublikowano
Posiadam dwa modele e23 z czego jeden stoi w garażu przytkryty prześcieradłem i nie sprzedam babci za żadne skarby.
Opublikowano
Ja też bym tego auta nigdy nie sprzedawał, ale tak jak kolega jestem zmuszony, gdyż wyjeżdzam z kraju na dłuzszy okers i nie mam co z nim zrobić. Najchętniej to bym tez przykrył przescieradłem i zostawił w garażu (jak bym miał) i po powrocie bym dopieścił (w sumie to tylko lakier bo reszta jest OK), ale nistety nie mam takich możliwości. Szkoda żeby przestał gdzieś na zewnątrz nie dogłądany, wolę żeby ktoś go ekspolatował i był z niego zadowolony. Jestem cierpliwy i czekam nadal. Nie powiem bo zainteresowanie wzrosło od kiedy zamieściłem posty na stronie klubowej, ale jak pisałem wcześniej za grosze tego nie sprzedam (już wolę zakopać :D )
Opublikowano
Wysłałem kilku osobą z forum zdjęcia na e-mail, może ktoś się wypowie co o tym samochodzie sądzi? Może jakieś wskazówki co do sprzedaży? Czy 4000zl to za dużo?