Skocz do zawartości

E90 - nie dziala muza z iphone, nie dziala snap -in. Co robi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam E90. Proukcja 2008, rejestracja i model 2009. Duza navi i USB w schowku. Muzyka z penrive po zaimportowaniu dziala. Po podlaczeniu iphone;a nie jest on widoczny. Nie mozna sluchac muzyki. Dzis przyszedl mi nowy modul snap-in media dla ip5. Podlaczylem, wpialem telefon i dalej lipa. Nie mozna korzystac. Czy to trzeba jakos zakodowac? W menu mam jakies uslugi BMW Online itd, ale napisane jest ze skonczyl sie na nie abonament. Auto z niemiec.

http://i.imgur.com/hjtgxUZ.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie widać w wyposażeniu gniazda USB, zatem nie da się podłączyć muzyki ze źródła ze złączem USB. Adapter do telefonu montowany w schowku między fotelami służy wyłącznie do ładowania telefonu oraz poprawia zasięg poprzez antenę dachową. Telefon w opcji głośnomówiącej łączy się z samochodem przez bluetooth.
Opublikowano
  • Autor

Auto ma bardzo dużo gadżetów podokładanych, ktorych nie ma w spisie po VIN. Rozmawialem z wlascicielem i mowi, ze na 100% puszali muzyke z iPad'a Air. 2 tygodnie temu robil aktualizacje map i systemu professional i mowi, ze moze cos nie jest zakodowane.

Chcialbym ten adapter wykorzystac tez do sluchania muzyki. Co bym musial zrobic?