Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

To mój pierwszy post i pierwsze BMW, więc proszę o wyrozumiałośc.

Mam problem z moim samochodem (E90 320i, 2008, auto, benzyna), generalnie samochód jeździe super ale przy spuszczonych szybach (przy podniesionych nie słychać nic) kiedy hamuje z lewej strony (myślę, że lewy przód) słychać taki metaliczny zgrzyt (jakby syczenie ze zgrzytem) jakby coś było między szczękami a tarczą. Samochód kupiony w salonie (nie BMW), więc będę ich męczyć ale dobrze by było wiedzieć o co ;)

Ktoś się z tym spotkał ?

Opublikowano
Dzięki za podpowiedź. Ten zgrzyt jest z takim syczeniem jakby, cieżko to opisać.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam ponownie, tarcze i klocki z przodu zmienione i zgrzytu nie ma ale jeszcze troszkę popiskuje czasami. Zrobiłem już ponad 1000km. Poddać się czy truć w serwisie dalej ?
Opublikowano
A to w UK akurat normalne. Muszę odwiedzić mojego Polskiego mechanika.
Opublikowano
O czym wy mówicie. Jakie wd40. Smaruje sie miedzianym smarem I po stronie zacisku tak zeby nie dostalo sie to na stronę cierna klocka. Piszczenie może tez byc spowodowane slaba jakością klocka.
Wiele serc,jedno bicie,BMW ponad zycie.
Opublikowano
Też jestem zdziwiony. Generalnie przez wizytę u Polskiego mechanika miałem na myśli właśnie takie smarowanie :)