Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam zakupilem bmw e46 z navigacja mk3 16:9 wszystko ladnie pieknie tylko ze brak jezyka polskiego a wiec kolega wgral mi soft spolszenie dla mojej mk3 i wszystko bylo dobrze ale w menu jak wlaczylem navigacje wszystko bylo w jezyku niemieckim + lektor postanowilem sciagnac innego softa z lektorem v32 wypalilem plytke wrzucilem do navi przeszedlem przez proces instalacji wyjelem plytke i czarny ekran od tamtego czasu ;/ nic sie nie wyswietla radio dziala zmieniarka dziala tylko na ekranie czarno ;/ probowalem innego softa oraz softa z plyty kolegi ktory wczesniej dzialal i gdy wloze plyte ekran podswietla sie na jasny kolor i dalej nic zero napisow zero niczego ;/ czytnik dziala bo plyte czyta poniewaz po wlozeniu plyty i otwarciu drzwi od razu navi mrugnie i swieci na jasny kolor ale instalacji brak ;/ co robic??? PROSZE O POMOC szukalem po forach w innych tematach i nic nie pomaga z gory dziekuje
Opublikowano

Tak to jest jak się używa niesprawdzonych softów bądź softów niewiadomego pochodzenia z chomika.

Moja rada podjedź do kogoś kto się zna na tym, zapłać i będziesz zadowolony.

Opublikowano

Poszukaj softów tutaj na forum w dziale o nawigacji. Wszystko jest opisane co i jak,

Czytnik nie zaktualizuje się softem w takiej wersji jaką masz wgraną.

Czyli jak wgrałeś V32 i skopałeś to szukaj niższej np. V27.

Jak będziesz miał wgrane V27 to poszukaj poprawnej V32 i ją wgraj.

Kiedyś na forum wyczytałem, że wersja V32 nie wnosi żadnych poprawek do czytnika MK3. To tak na marginesie.

Opublikowano
Nie załatwi tak tej sprawy, przecież napisał ze próbował różnych softów i też takiego który wcześniej działał. Nie w tym jest problem podejrzewam.
Opublikowano
Teraz to już po zawodach. Miałem dokładnie identyczna sytuacje ze swoim czytnikiem. Jeśli czerwona dioda nie świeci w czytniku trzeba wlutować nowy programator i wgrać od nowa soft. Gość w Wawie mi dopiero naprawił. Koszt 300zl. Ew nowy czytnik, ale koszt 2x większy.
Opublikowano
Nie do końca, to zależy co dany podrobiony soft uwalił, podnosiłem już takie MK3 i MK4 które nie dawały znaku życia a teraz mają się dobrze :-)
Opublikowano
wypalilem plyte z softem v25 dioda swieci lub mruga wloze plytke otworze dzwri i navi sie podswietli slychac ze naped pracuje po chwile ekran mrugnie i dalej nic ;/ POMOCY!
Opublikowano
Jak reaguje na płytkę to jest duża szansa na odratowanie tego czytnika. Trzeba by z nim powalczyć i zobaczyć jak się zachowuje.