Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie tak jak twierdzilem ze funkcja "ekologi" START/STOP przyniesie mizerny efekt tak tez sie stalo wczoraj auto mi stanelo na swiatlach dokladnie nie mi bo ja nim nie jechalem i juz nie odpalilo. Ja nie uzywam tego zawsze staram sie wylaczyc ale niestety nie prowadzilem ja i bylo wlaczone i autko juz nie odjechalo ze swiatel. LAweta serwis padl rozrusznik. Czyli co wg mnie to jest slaby pomysl z ta funkcja.
Opublikowano

Po lekturze tego tematu na forum zasiegnąłem informacji czy włąsnie takie zdarzenia/awarie nie przybrały na sile. Wg info z BMW AG nie ma wzrostu awarii w sposób znaczący tzn. sugerujący podjęcie specjalnych działań serwisowych czy też związanych z "produktem" :mad2:

Nabrałem wątpliwości i zaczynam interesować się możliwością zaradzenia potencjalnemu problemowi :think:

Oczami wyobraźni widzę jak np. na skrzyzowaniu na południu Włoch moj bolid dzwoni do serwisu twierdząc że już nie odpali :duh:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano (edytowane)
Awarie się zdarzają. Zastanawiam się na ile sprawidliwe jest tak bezpośrednie łączenie tej awarii z Auto-SS. U mnie 35k na liczniku, z zawsze włączonym Auto-SS i problemów z rozrusznikiem brak. Nie ma co generalizować :) Edytowane przez lenovo
Opublikowano
Nie w f30 ale w e90 320d kumpel ma SS od zawsze włączony (170tkm) i żadnych problemów nie odnotował. Nie licząc faktu ze kiedyś mu częściej gasl samochód :mrgreen: (wiem zima rzadziej itd ale odnosze sie do ogólnego odczucia)

SPRZEDAM : komplet zderzaków ori e92 (barberarot metallic)

Moje e92 : http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=214546

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Funkcje Start/Stop mozna zablokowac lub zaprogramowac tak aby sterownik pamietal nasze ostatnie polecenie - koszt w ASO 700zl ( f10 ).