Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opony, które podałeś to rozmiar fabryczny, natomiast et felgi fabrycznie 34-37, myślę, że przy et30 też nie powinno być problemu.
Opublikowano
Tak wiem opony spisałem z naklejki samochodu a felgi które chcę kupić mają takie oznaczenie i nie wiem czy nie będą za szerokie poza tym z tym ET jest problem bo jest inny a niżeli podaje producent.
Opublikowano

ET30 nie będzie wyglądało tragicznie na tyle bo seryjne 17stki mają większe ET i tragedii nie ma.

Ale gdyby kupować dystans to do ET30 można spokojnie brać 15mm. Ja do tych felg ET20, 8 cali i opony 225 mógłbym dodać bez problemu jeszcze dystans 5, nawet 10mm.

Opublikowano

rowniez mam 8 cali i et 20 tylko ze na 18 calach ale to nie roznica. z oponami 225 przod jest w sam raz, natomiast na tyl sam bede jeszcze dorzucal 10-12mm dystansu

Wiec jak dystansujesz to przod 10-12mm, a tyl 20-22mm i bedzie wypchane na kozaku. oczywiscie z 225 :cool2:

Opublikowano
rowniez mam 8 cali i et 20 tylko ze na 18 calach ale to nie roznica. z oponami 225 przod jest w sam raz, natomiast na tyl sam bede jeszcze dorzucal 10-12mm dystansu

Wiec jak dystansujesz to przod 10-12mm, a tyl 20-22mm i bedzie wypchane na kozaku. oczywiscie z 225 :cool2:

Jak wrzucisz dystanse na tył to daj proszę znać jakie założyłeś i może jakieś foty :-) Myślisz, że do ET20 wejdzie Ci jeszcze 12mm?

Opublikowano

Remi mysle ze wejda :cool2: robilem juz proby najezdzajac na kolek zobaczyc jak pracuje zawias i jak sie chowa kolo w trakcie pracy zawieszenia i im wiecej jest ugieta sprezyna tym wiecej jest miejsca w nadkolu dlatego powinno wejsc. zreszta jak bedziesz mial czas i okazje to zwroc uwage. i dotam ze proby robilem przy 245 i teraz 235 na tyle, a teraz zamierzam zmienic oponki i dac 225 i wypchac felge na maxa :norty: wiec bedzie stalo tak jak z przodu:)

i oczywiscie dam foty :cool2: