Skocz do zawartości

La Bunia 325xi: ublock forever !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No genialny pomysł :shock: musze sobie oblukac gdzie to robią w Poznaniu. Pojadę na to przed samym chipem :obloki:

A co to jest ten środek na końcu? Ceratek?

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 318,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
No genialny pomysł :shock: musze sobie oblukac gdzie to robią w Poznaniu. Pojadę na to przed samym chipem :obloki:

A co to jest ten środek na końcu? Ceratek?

Ceramizer ale juz starej generacji, lepsze wedlug mnie jest Archoil 9300 albo xado one stage. U ciebie bedzie bylby bardzooooo wskazany !

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

To jak zmienialem olej jakiś 1000 km temu robiąc płukanke LM (dałem dwie buteli na 8 litrow oleju w moim aucie i na wolnych obrotach chodziło to jakies 10-15 min) moge to teraz dodać? czy lepiej najpierw zrobić czyszczenie ukladu wtryskowego ta maszyną?

A czy wiesz gdzie to robia w Poznaniu i jak dokladnie sie nazywa ta usłóga , abym sam mogl sobie w necie poszukać?

Opublikowano
  • Autor
najpierw trzeba wyczyscic silnik bo inaczej produkt nie chwyci sie scianek.

Moja La Bunia

DO E9x :

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Chyba się ciut zapedziles. Elementy trące raczej nie maja szans być brudne, a do innych powierzchni ten produkt nie jest potrzebny.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
ja jakos nie słyszalem o jakichkolwiek wadach fabrycznych w tyotach. A to auta mozna powiedziec 2x tańsze niz bmw... Np Avensis kosztuje 90 tys, a odpowiednik w bmw 180 tys.

jakos im sie te awarie nie przytrafiają....

A w samolotach? czy silniki turbośmiglowe lub turboodrzutowe mogą miec wady fabryczne? Czy Rols robiąc silniki do samolotów może popełnic gafę? Napewno sie martwia ,ze straca dobre imię :?

Jak by chcieli to by robili takie motory które sie nie psują ! Ale nie chcą bo to sie nie opłaca...

A opinia o marce widac schodzi na dalszy plan. Fabryki widac licza tylko , aby sprzedawać jak najwiecej . Z tego co kupi zedrą kase na dzień dobry , ale on sie martwic o naprawy nie bedzie i opinie o marce bedzie miał gdzieś bo ma gwarancje- bedzie kupował oczami. Spodoba mu sie fura to kupi.

natomiast po gwarancji zciagają kase z ludzi awariami ,które wedle mnie są w wielu przypadkach (nie mówię ze zawsze) generowane specjalnie i każda część ma swoją zaplanowaną dlugość życia.

Kolego miałem Toyote dwa razy...pierwszy i ostatni i nie mówie tutaj o drobnych awariach. Raz nawet podpisywałem porozumienie i klauzule poufnosci o bardzo powaznej wadzie fabrycznej wiec to tlumaczy dlaczego nie slyszales...

Opublikowano
  • Autor

Chyba się ciut zapedziles. Elementy trące raczej nie maja szans być brudne, a do innych powierzchni ten produkt nie jest potrzebny.

Chodzi mi glownie o brudy na panewkach tlokach i sciankach cylindrow oraz na wale. Sa to depozyty olejowe oraz pozostalosci po spalaniu (carbon). I zanim uzyjesz ceramizera trzeba to wszystko wymyc bo ceramizer nie chwici sie tych brudnych powieczni i splynie do miski. Tak na sciankach cylindrow bo o to ci chodzi sa i pozostalosci weglowe po spalaniu od strony komory spalania oraz depozyty olejowe od strony miski. Pierscien zgarnia olej a nie brudy bo wtedy by wyszklil cylinder i mial bys po silniku.

poza tym chodzi o wymycie rowkow tlokow z nagaru po spalaniu bo to powoduje zapieczenie pierscieni a ceramizer ma skompletowac powstaly tam wzery

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
  • Autor

Kolego miałem Toyote dwa razy...pierwszy i ostatni i nie mówie tutaj o drobnych awariach. Raz nawet podpisywałem porozumienie i klauzule poufnosci o bardzo powaznej wadzie fabrycznej wiec to tlumaczy dlaczego nie slyszales...

ok super czyli generalnie wiesz ale nie powiesz, mowisz zle o kims nie dajac konkretow tylko sugerujac... gdzies to juz widzialem w tym kraju :|

Rozumiem poza tym ze dales sie przekupic jakiemus duzemu koncernowi jakas bezplatna g o w n i a n a naprawa za klauzule zamiast zrobic cos uzytecznego dla spolecznosci i ujawnic ta niby "bardzo powazna wade techniczna". Moralnie to cie stawia mniej wiecej na poziomie mendy. :nienie: Zreszta ta sama klauzule wlasnie zlamales bo nam opowidasz o tym...czyli nawet jak podpisujesz zobowiazanie to go nie przestrzegasz...

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

ok super czyli generalnie wiesz ale nie powiesz, mowisz zle o kims nie dajac konkretow tylko sugerujac... gdzies to juz widzialem w tym kraju :|

Rozumiem poza tym ze dales sie przekupic jakiemus duzemu koncernowi jakas bezplatna g o w n i a n a naprawa za klauzule zamiast zrobic cos uzytecznego dla spolecznosci i ujawnic ta niby "bardzo powazna wade techniczna". Moralnie to cie stawia mniej wiecej na poziomie mendy. :nienie: Zreszta ta sama klauzule wlasnie zlamales bo nam opowidasz o tym...czyli nawet jak podpisujesz zobowiazanie to go nie przestrzegasz...

Nie, nie rozumiesz i nie dopowiadaj czegos czego nie napisałem, a mozesz sie tylko domyslac bo bardzo kiepsko Ci idzie. Określił był nawet to ze na poziomie idioty, błazna...Chciałem podkreslic , ze koncerny ukrywają poważne wady i strzegą jak tylko moga fuck-up'y..tyle

Opublikowano
  • Autor

Nie, nie rozumiesz i nie dopowiadaj czegos czego nie napisałem, a mozesz sie tylko domyslac bo bardzo kiepsko Ci idzie. Określił był nawet to ze na poziomie idioty, błazna...Chciałem podkreslic , ze koncerny ukrywają poważne wady i strzegą jak tylko moga fuck-up'y..tyle

huhu to ty powiedziales ze podpisales lojalke zeby nie ujawniac usterki... to podpisales czy nie podpisales ? bo znowu robisz tego co wie ale nie powie. :norty: Na razie to ty albo ukrywasz powazna wade albo po prostu probujesz byc intersujacy bo nic nie podpisales co jest wedlug mnie bardziej prawdopodobne... to jak jest ?

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano

huhu to ty powiedziales ze podpisales lojalke zeby nie ujawniac usterki... to podpisales czy nie podpisales ? bo znowu robisz tego co wie ale nie powie. :norty: Na razie to ty albo ukrywasz powazna wade albo po prostu probujesz byc intersujacy bo nic nie podpisales co jest wedlug mnie bardziej prawdopodobne... to jak jest ?

Nie napisałem tego zeby pochwalic się czego ja to nie podpisalem. Jezeli podpisałem to przeciez Ci nie napisze szczegółów i nie wiem o co bijesz pjane. Cel mojego posta byl chyba jasny ale moze nie dla Ciebie wiec napisze jasniej. Nie każda akcja serwisowa / usterka jest naglasniana. Wiele z nich a najczesciej te newralgiczne jest wyciszana przez koncerny - maja na to bardzo duze budzety. Usterki te sa usuwane w trakcie innych akcji serwisowych.

Opublikowano
  • Autor
Czyli podpisales lojalke (nic nie warta z punktu prawnego przy okazji) zamiast ujawnic jak mowisz powazna uterke co by bylo z skorzyscia dla innych a bije piane bo nie lubie bezuzytecznych postow ludzi ktorzy nie maja nic do powiedzenia tylko sugeruja zaslaniajac sie jakimis pseudo racjami. Jak bys powiedzial nie kupujcie toyoty mialem dwie a w jednej wystapil taki a taki problem ktory jest ukrywany przez toyote to szacun ale tutaj to do niczego nie sluzy bo informcacja jest niewiarygodna bo nie poparta konkretami.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Czyli podpisales lojalke (nic nie warta z punktu prawnego przy okazji) zamiast ujawnic jak mowisz powazna uterke co by bylo z skorzyscia dla innych a bije piane bo nie lubie bezuzytecznych postow ludzi ktorzy nie maja nic do powiedzenia tylko sugeruja zaslaniajac sie jakimis pseudo racjami.

Wymadrzasz sie....nie wiesz co podpisalem i czy wogole ale z Twojego punktu widzenia, który określiłeś jako "z punktu prawnego" jest to nic nie warte...smieszny jestes:) Zakonczmy to. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Podpisywales to, bardzo klarowne okreslenie co zostalo podpisane. Sam to napisales :

podpisywałem porozumienie i klauzule poufnosci o bardzo powaznej wadzie fabrycznej wiec to tlumaczy dlaczego nie slyszales...

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
Podpisywales to, bardzo klarowne okreslenie co zostalo podpisane. Sam to napisales :

podpisywałem porozumienie i klauzule poufnosci o bardzo powaznej wadzie fabrycznej wiec to tlumaczy dlaczego nie slyszales...

Prosze przeczytaj raz jeszcze moje i swoje wypowiedz bo chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem...to Ty watpisz, ze cokolwiek podpisywalem (moja wypowiedz jest jednoznaczna w tej sprawie) po czym podwazasz jakakolwiek moc prawna czegos czego w Twoim odczuciu nie podpisalem a Ty na pewno nie widziales...lubisz nabijac posty?

Opublikowano

Prosze przeczytaj raz jeszcze moje i swoje wypowiedz bo chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem...to Ty watpisz, ze cokolwiek podpisywalem (moja wypowiedz jest jednoznaczna w tej sprawie) po czym podwazasz jakakolwiek moc prawna czegos czego w Twoim odczuciu moglo nie byc na pewno Ty nie widziales...lubisz nabijac posty?

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze nie widzialem dzisiaj jade po samochod ale z tego co wiem to wyszlo ladnie :) jeszcze tylna klape musze znalesc :)

A przy okazji pozwole sobie uzyc fotek od Mautoczesci... czyli wymiana szyb na ciemne w trakcie !! w mautoczesci Legionowo as usual :mrgreen: Warsztat gdzie jak zostawiam samochod nie koszmarduje w nocy ze cos sie stalo Buni :)

https://www.facebook.com/pages/Mautoczesci/298784173590461

11269086_631772256958316_8059782841788765870_n.jpg?oh=a1eb1af9d759279753517f38a838f201&oe=5609DA49

11062252_631772280291647_4872674261090177727_n.jpg?oh=39c8eb8dd6919d9ca0103ad68100b9f4&oe=55C9A2CF

11313119_631772283624980_6274347252744493389_o.jpg

11270501_631772220291653_1576522782757728597_o.jpg

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
środek bomba skóra z przeszyciami robi swoje, czy w przyszłości dostanie tył i przód od lci?
Opublikowano
  • Członkowie klubu
ten wyświetlacz pokaż, a nie tam szybki :D
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano
  • Autor
wyswietlacz dopier w nastepnym tygodniu, zmiana planow drobna przez wyjazd.

Moja La Bunia

DO E9x :

Opublikowano
  • Autor
środek bomba skóra z przeszyciami robi swoje, czy w przyszłości dostanie tył i przód od lci?

przod i boki sa od M3, tyl jest z Ac schnitzer... a wiec Lci to troche has been :)

Moze kiedys swiatla przednie od LCI ale nic wiecej, brzydkie to LCI...

Moja La Bunia

DO E9x :

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Udalo mi sie w koncu zalozyc wyczekiwany retrofit Head up screena BMW.

http://www.bmw-sg.com/forums/attachments/eng-soon-auto/66902d1426841130-issues-solutions-better-ride-img_20150320_154526.jpg

Ponizej mozecie zobaczyc kilka zdjec jak to wyglada w trakcie jazdy, na postuju oraz z zewnatrz.

Jest to dodatek pozwalajacy na sledzenie roznych parametrow jak szybkosc, moc i moment obrotowy, stanu paiwa, ostrzezen z systemu BMW, tempomatu bez odrywania oczu z jezdni. Dodatkowo rozszerza on funkcje nawigacji BMw poprzez nalozenie drugiej nawigacji i rozszerzenia mozliwosci nawigacji BMW do : ukazywaniu na biezaco radarow, dozwolonej szybkosci, kalkulowanie trasy biorac pod uwage korki i zamkniete drogi czego nawigacja BMW nie potrafi w polsce oraz oczywscie ukazywanie drogi przez nawigace za pomoca systemu strzalek bardzo klarownego.

Zdejcia robilem troche z boku, z pozycji kierowcy widzisz tylko szybke a nie widzisz reszty urzadzenia, dobry patent.

http://i.imgur.com/llrM9pI.jpg

http://i.imgur.com/CzMi7U9.jpg

http://i.imgur.com/83NlIyz.jpg

zdjecie nocne zaciagnolem bo nie mialem jeszcze okazji :

http://f30.bimmerpost.com/forums/attachment.php?attachmentid=1182251&d=1427568595

Po 24 godzinach uzytkowaniach takie mam spostrzezenia :

- przestalem w ogole patrzec na przyzady odrywajac wzrok od drogi aby np sprawdzic szybkosc. Wyswietlacz jest znakomitej jakosci nawet w bardzo ostrym sloncu. To duzy konfort w prowadzeniu.

- pokazywanie dozwolonej szybkosci oraz ostrzezenie wizualne o zlizajacym sie radarze sa bardzo uzyteczne.

- nawigacja w head up screen wybiera w miescie zawsze lepsza trase niz nawigacja BMW, nawigacja BMw sie do niej dopasowuje po chwili.

- Zdarza mi sie jeszcze ale bardzo rzadko na nawi BMW jezeli nie jestem pewny oznakowania strzalek

Montaz i doposawanie :

Na miejscu kierowcy widzisz tylko ekran jezeli jest to zamontowane przez profesjonaliste. Przemek z Bimmerupgrades to zrobil perfekcyjnie, bardzo sie balem tego elementu bo u znajomego we francji robione przez ASO BMW jest to zamontowane za wysoko i ... krzywo...

Urzadzenie jest dosyc dyskretne, trudno je zauwarzyc z zewnatrz na parkingu i dobrze sie komponuje w srodku.

http://i.imgur.com/cUEibFG.jpg

http://i.imgur.com/U7nYs4l.jpg

http://i.imgur.com/G7PPSca.jpg

http://i.imgur.com/4LZdVxK.jpg

Moim zdaniem :

Warto ale dla mnie kazde zwiekszenie bezpieczenstwa jest warte wydatku

Konfort uzytkowania samochodu sie zwieksza, lepsza nawigacja i dodatkowe informacje o drodze wyswietlane na biezaco przed oczami sa milym i praktycznym dodatkiem.

Cena : to jest jedyny minus calej operacji chyba bo 1600/1700 zl + montaz to drogo, podobny system ale bez mozliwosc wyciagania danych przez Can to polowa ceny. Za to jezeli samochod nie ma nawigacji to chyba najlepszy patent i relacja ceny do jakosci.

Edytowane przez Rivasi

Moja La Bunia

DO E9x :