Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Wie ktoś może dlaczego przy próbie aktualizacji map wyskakuje mi komunikat, że mapy na pendrive są starsze niż obecnie zainstalowane? Mapy w aucie są z 2010 roku, a próbowałem zrobić aktualizację na mapy PREMIUM West 2018-2 (ściągnięte z linków w temacie na forum).

• Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tak czasem się dzieje, nie zważaj na to.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie, mam taki problem, ściągnąłem mapy Premium włączam zapłon, wkładam pendrive z mapami (32 GB, sformatowany FAT32) do gniazda USB w schowku pasażera czekam i nic się nie dzieje. Mapy rozpakowane na pendrive. Sam port USB działa, kopiowałem wczesniej muzykę. Jakiś pomysł czemu tak może być?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Co dokładnie na penie?
Opublikowano
Ok, może głupie pytanie, ale jak to zrobić? Zgrać z powrotem na dysk twardy laptopa i nagrać znów na pendrive tak żeby te dwa były na wierzchu?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Otwórz katalog, zaznacz zawartość "wytnij" i wklej bezpośrednio na pena.
Opublikowano
Ok, czyli to co ściągnąłem wypakować najpierw na dysk laptopa a potem wyciąć i wkleić na pena, tak?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Możesz to zrobić nawet bezpośrednio na penie.
Opublikowano

Przerzucone wszystko jak na ostatnim screenie powyżej, odpalam zpłon, wkładam pendrive i dalej nic :( Zero rekacji ze strony samochodu.Podejrzewam, że jest to kwestia tego, że tam zapewne system nie był od bardzo dawna updatowany (aktualne mapy sa chyba z 2008 - a więc od nowości samochodu)? Czytałem o tym myku z 3x DVD, tylko pytanie, czy da radę to zrobić z mapami z tego tematu https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=357860 ?

Czy trzeba coś innego ściągnąć, specjalnie pod te 3 DVD?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja podzieliłem pliki i zaktualizował się z błędem i lipa.

:mrgreen:

Teraz jeżdżę bez navi

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Czyli zdecydowanie polecacie nie bawić się w te DVD? Czas i cierpliwośc mam, kwestia tylko co na te DVD nagrać? To co w wymienionym powyżej temacie czy trzeba ściągnąc jakąś inną wersje?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Szukaj wersji na 3xUSB to to samo co 3xDVD
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie da się podzielić wersji 1xUSB na 3xUSB. Musisz szukać takiej wersji. Wersja 1xUSB ma w nazwie USB. Nazwę znajdziesz w pliku, tylko teraz nie powiem ci którym. Szukaj na pałę, na bank znajdZiesz
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Chciałem zaktualizować mapy w BMW F10 z 2011r. Nie chciałbym czegoś zepsuć. Wersja nawigacji jest taka:

JfRvnsZ.jpg

Czy mógłby mnie ktoś nakierować na prawidłowe najnowsze mapy, albo chociaż jak się one nazywają?

EDIT: Czy te bedą odpowiednie? https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=357860

EDIT2: I czy dałoby się wrzucić od razu mapy na jednego pendriva np 32GB zamiast 3? Tak zrozumiałem z tego wątku

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Robiłem u Siebie aktualizację mapy pierwszy raz, bardzo prosta procedura ! :)

Dziękuję za instrukcje

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
On chce od ciebie kod FSC, czyli kod, że kupiłeś legalná mapę. W przypadku map PREMIUM można go samemu wygenerować bez problemowo. Jak ho podasz to w zależności od pendriva aktualizacja trwa koło 20 minut może. Leci zwykły pasrk postępu do 100%