Skocz do zawartości

E39 M52B28 96r pompa,sterownik ABS, który nr jest ważny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Musze wymienić pompę ABS bosch a raczej sam sterownik, i teraz pytanie który nr jest ważny przy wyborze odpowiedniego sterownika?

Na pompie są z reguły 4 numery, dwa zawsze mi się pokrywają np. 0 265 217 000 oraz 34.51-1 090 910 natomiast dwa pozostałe K 29 1414 841 4 oraz 671/26/1/0537

są zawsze inne.

No co zwracać uwagę, dzięki za podpowiedź...

Przykładowe zdiecie pompy abs

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de0b3072db1fa659.html

Opublikowano
Witam

Musze wymienić pompę ABS bosch a raczej sam sterownik, i teraz pytanie który nr jest ważny przy wyborze odpowiedniego sterownika?

Na pompie są z reguły 4 numery, dwa zawsze mi się pokrywają np. 0 265 217 000 oraz 34.51-1 090 910 natomiast dwa pozostałe K 29 1414 841 4 oraz 671/26/1/0537

są zawsze inne.

No co zwracać uwagę, dzięki za podpowiedź...

Przykładowe zdiecie pompy abs

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de0b3072db1fa659.html

Ktoś pomoże??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie chcę Cię wprowadzić w błąd ale ja bym szukał po numerze bosch tym 10-cyfrowym.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Zależy o którym sterowniku myślisz,czy tym przy pompie czy tym koło schowka pasażera.

chodzi mi o ten przy pompie jak załączyłem na zdjęciu, szukam jakieś używki i z reguły sterowniki są sprzedawane razem z pompą i teraz właśnie pytanie na jaki nr zwracać uwagę na pompie aby sterownik był zgodny.

Czy po-prostu szukać aby silnik był zgodny i rocznik?

Opublikowano
Jeżeli masz taką pompę jak na zdjęciu to dziwi mnie fakt,że nawaliła,aczkolwiek sterownik główny od tej pompy jest w po lewej stronie schowka pasażera.
Opublikowano

A jaki masz problem ze swoim sterownikiem?

Ja w zeszłym tyg oddałem swój do naprawy do zielonej góry(błąd prędkości obrotowej koła) 250zł i 2lata pisemnej gwarancji wiec moze takie coś ci bardziej bedzie pasowało?