Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przepraszam jeżeli zły dział. Chciał bym prosić ekspertów o pomoc. Mam zamiar użyć fotela elektrycznego od BMW jako do komputera. I jak sądzicie było by z użyciem funcji poruszania tym fotelem bez podgrzewania no że też by jakoś wyszło :D . Prosił bym o pomoc i czy to wypali bo nie znam danych tych foteli. dziękuje za pomoc.
Opublikowano

Po pierwsze: Wyedytuj swój post, bo niewiele da się z niego zrozumieć

Po drugie: Jak dasz radę wymontować z szynami, to jeśli się nie mylę pozostaje znaleźć zasilacz 12v i (chyba) moduł komfortu, ale za to drugie głowy nie dam. Da się z tego zrobić fotel bez problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, przepraszam jeżeli zły dział. Chciał bym prosić ekspertów o pomoc. Mam zamiar użyć fotela elektrycznego od BMW jako do komputera. I jak sądzicie było by z użyciem funcji poruszania tym fotelem bez podgrzewania no że też by jakoś wyszło :D . Prosił bym o pomoc i czy to wypali bo nie znam danych tych foteli. dziękuje za pomoc.

:mrgreen: No to dopiero jest temat miesiąca :mrgreen: :clap:

Opublikowano

Przepraszam pisałem z komórki :D .

To jeszcze raz mój stary poczciwy fotel jest nie wygodny. Ja jako wielbiciel tych skórzanych foteli z BMW na których przespałem nie jedną noc, postanowiłem zrobic fotel do komputera używając siedziska z BMW. Mam zamiar wymontować razem z szyną i to przyłączyć do stelaża. Stelaż będzie wzmocniony. Teraz dalej ale chciał bym też miec cały bajer czyli użycie siłowników.

I teraz pytnaie jak.

Wrazie co powiem, że mam lutownicę, spawarkę oraz szlifierkę. Zasilanie to nie problem bo mam zasilacz lub jakoś zrobie by nadal wszystko było w środku ;)

Więc prosze tych co rozbierali aby mi doradzili.

Bo nie wiem czy to nie jest tak że wystarczy dac napięcie 12V i wtedy już przełączniki sterują.

Opublikowano
O.o nie lepiej kupić nowy fotel (docelowo do pracy przy komputerze) ? :o

No prościej prościej :) Ale chce byc orginalny i miec unikalny fotel. Uważam to jednak wygląda lepiej niż te fotele jak dla szfów firm :D A fotel DXRacer czy jakoś tak sa za drogie na moją kieszeń.

Opublikowano
Spokojnie dasz radę, to ne pewno nie jest takie trudne. Brawa za pomysł. Daj znać jak poszło :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A kolega wie ile taki fotel waży? :) Będzie poręczny w domu jak cholera. :mrgreen: Żona Cię za taki mebel pokocha po raz drugi. ;)
Opublikowano
Oj tam oj tam :D wiem ile waży bo niosłem raz ;/ No ale Tam jest kostka i co znią zrobić. Napewno idą jakieś kable od podgrzewania i zasilanie. Napewno sie pochwalee :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to chyba nie będzie problemu z podłączeniem. Jak są z pamięcią to jest już więcej zabawy.
Opublikowano
w wygladzie zadna, ale sterowanie pamiecia jest na drzwiach, a to juz jest rzezba