Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno stałem się szczęśliwym właścicielem BMW 318i Touring z podtlenkiem LPG. Zauważyłem, że mam wmontowany filtr stożkowy. Przeczytałem w internecie wiele niepochlebnych opinii na temat tych filtrów. Zostawić taki stożek (chyba Boscha) czy zamontować oryginalny, zwykły filtr?

Pozdro

Opublikowano
Jak chcesz zostawić stożek to powinien być zrobiony cały dolot pod to, czyli powinien być wyprowadzony w nadkole żeby nie ciągnął ciepłego powietrza od silnika. A żeby był tego jakiś efekt to jeszcze powinien być wydech zrobiony na taki o większej przepustowości oraz zestrojone to wszystko ze sobą czyli remaping (popularnie zwany chiptuning)
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
Opublikowano
Dzięki, a czy jak zmienię na zwykły to trzeba zmienić jakieś ustawienia w komputerze czy coś w ten deseń? Czy wymienić i się nie martwić?
Opublikowano

Załóż oryginał i o nic się nie martw,nic nie strój itd, i napewno będzie lepiej niż gorzej

Stożek pod maską to jest tylko inny dźwięk i więcej ciepłego powietrza w silniku ( czyli gorzej) i to wszystko