Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Już raz była o tym mowa, ale... od pewnego momentu prawidłowe wskazania temp. zew. w komputerze pokładowym (E34) przeskoczyły na stałą niezmienną temp. -37 stopni :shock:

Zaopatrzyłem się w ASO w nowy czujnik i w ostatni weekend chciałem go wymienić :) Tyle, że po godzinnych poszukiwaniach :evil: pod przednim zderzakiem (lewa strona) nie odnalazłem go!!! :oops:

Czy ktoś wie gdzie go szukać :?:

Czy można dość do niego "od góry" :?:

Czy ktoś może mnie :idea:

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
Witam!

Już raz była o tym mowa, ale... od pewnego momentu prawidłowe wskazania temp. zew. w komputerze pokładowym (E34) przeskoczyły na stałą niezmienną temp. -37 stopni :shock:

Zaopatrzyłem się w ASO w nowy czujnik i w ostatni weekend chciałem go wymienić :) Tyle, że po godzinnych poszukiwaniach :evil: pod przednim zderzakiem (lewa strona) nie odnalazłem go!!! :oops:

Czy ktoś wie gdzie go szukać :?:

Czy można dość do niego "od góry" :?:

Czy ktoś może mnie :idea:

Pozdrawiam

Jak wymieniałem LEWY halogen to okazało się, że musiałem plastik po prawej stronie zdjąć, żeby odkręcić śrubkę... 8) I po zdjęciu plastiku ukazał mi się czujnik temperatury :shock:

Od spodu jak patrzysz na kabelki to mozna powyżej halogenu (i na lewo - leżąc głową w stronę tyłu samochodu) dostrzec wtyczkę tego czujnika...

pozdrawiam

Marcin

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
W zderzaku uchwyt na termometr też znalazłem, ale czujnika i przewodów nie było :shock:

:idea: mam takie

Ktoś Ci podwędził czujnik.... :shock:

dlatego go nie możesz znaleźć.... 8)

jeśli wyrwał z przewodami to kicha... :(

życzę powodzenia przy podłączaniu nowego

Marcin

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

no wlasnie, moze dlatego przestal dzialac, spojrz na to z tej strony jak radio nagle Ci przestanie grac i nie bedziesz mogl go znalezc to tez bedzie znaczylo ze zwedzili...

Pozdrawiam Karol.