Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
co oznacza wskaznik na desce rozdzielczej E39, w lewym dolnym rogu (tam, gdzie zwykle wyswietlaja sie informacje o inspekcji) - pasek zlozony z kilku umieszczonych obok siebie kwadratow, ktory zapala sie na chwile przy zaplonie, a pozniej gasnie? do niedawna swiecily mi sie wszystkie "kwadraty", teraz dwa z nich zgasly - co to oznacza? czy ktos mi moze rozszyfrowac??? niestety nie posiadam instrukcji.... :( :?
Opublikowano
Hehe , drogi kolego ten pasek oznacza ze jak zgasna ci te zielone cegielki muisz jechac na inspekcje do serwisu. Cegielki gasna po przejechniu pewnej ilosci tys km az dojda do konca i wyswietli ci sie informacja ktora inspekcje trzeba wykonac. Oczywiscie da sie to skasowac omijajac serwis ale lepiej sie stosowac do tych wskaznikow i wykonac inspekcje, zapenia to dluzsze i sprawniejsze dzialanie twojego samochodu.
Opublikowano
problem polega na tym, ze te cegielki gasna mi nie po kolei - w tej chwili nie swieci sie druga z lewej i ostatnia z prawej. czy kazda cegielka ma przypisana konkretna fukcje? czy ktos moze napisac, co ktora oznacza?
Opublikowano

Wynika z tego, ze masz problem z wyswietlaczem. To powszechna usterka w e39. W mojej buni tez juz niestety 2 kwadraty nie swieca.

Mozesz wydac 350zl. i oddac zegary do regeneracji. podobno jakis koles w Koszlinie je naprawia.

Nim jednak to zrobisz wykonaj Test nr2, czyli test zegarow.

Bedziesz mial wtedy pewnosc, ktore kwadraty, pixele juz nie swieca.

Pozdr.

P.S. Jesli nie wiesz jak wywolac test nt 2 to poszukaj na forum. wiele bylo o tym. Sam chyba rowniez pisalem o tym.

GO NAVY...
Opublikowano
Ja nie twierdze ze trzeba to robic w ASO, tylko napisalem ze tak powinno sie robic. Niektorzy wogole nie robia tych inspekcji i jezdza, tak tez sie da :wink:
Opublikowano
Ta ostatnia z prawej to czerwona i ona zapali się na końcu jak wszystkie od lewej zgasną. Poprostu używaj samochodu a z przejechaniem kilku tys. kilometrów wszystko zaczaisz...
Lakiery sam.
Opublikowano

oto test 2 :http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=183498&highlight=#183498

Przed ostatnia czerwona jest jeszcze zolta, ktora jest pierwszym sygnalem przed zblizajaca sie inspekcja...

Pzdr,

Artur