Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od ubiegłego roku jestem posiadaczem E90 320iz 2006 r, po roku eksploatacji nurtuje mnie jedna rzecz. W tamtym roku przy przebieguu ok. 156 000 wymieniłem olej, dziś mam ok. 165 000 . W ciągu tej eksploatacji dolałem ok 0,5 l.oleju. Dziś zauważyłem, że wskaźnik znowu lekko spadł (mieści się w normie - powiedzmy ok 25 % skali). Czy taki ubytek to coś niepokojącego czy lepiej się tym nie martwić. Jak u was wygląda ta sprawa. Dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg moich obserwacji elektroniczny wskaźnik poziomu oleju nie jest zbyt precyzyjny. Zdarzają się różnice w kolejnych pomiarach w zakresie 25% stanu. Zużycie oleju w ilości 0,5 - 0,7 litra na 9 tys km. przy takim przebiegu silnika nie jest czymś dramatycznym, choć są pewnie koledzy którzy maja mniejsze zużycie. Ja przy mniejszym przebiegu auta mam podobnie, ale silnik jest trochę upaprany olejem, a zatem jest pytanie jest czy i Tobie gdzieś dodatkowo po trochu nie wycieka (pompa vacum itp).
  • Członkowie klubu
Opublikowano
sprawdz w tym samym miejscu ze 3 razy i na zupełnie płaskim podłożu, bedziesz miał wtedy pewność....
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55