Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lubie otwierac juz otwartych drzwi,wiec zapytam:

Zmienial ktos cos w serii aby cegla jaka jest X3 stawala w miejscu? :) Mam na mysli uklad hamulcowy.

Aktualnie mam przod: tarcze Zimmermann nawiercane + klocki ATE ceramic (ale chce je dojezdzic).

Zamierzam wymienic przewody elastyczne na metalowe w oplocie, zmienic plyn hamulcowy na lepszy, do tego zastanawiam sie nad innymi zaciskami i na pewno inne tarcze i klocki.

Ktos to juz moze przerabial ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak w x3, czy sa dostepne jakies wieksze zaciski+tarcze? to bylaby najlepsza opcja. Odczujesz odrazu roznice po wymianie przewodow ( ja zastosowalem firmy goodridge ), oraz plynu ATE ( niebieski ), odradzam zakup nacinanych tarcz ( hucza ), nie jestem zadowolony z ceramicznych klockow ( przegrzaly mi tarcze ). Obecnie wymieniam na tarcze nawiercane firmy m-tec oraz klocki TRW...Podsumowujac: najlepszy efekt: wieksze tarcze, znaczaca poprawa: przewody, symbolicznie: plyn.