Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepraszam za OT ale musze

1) Czym sie różni e36 328 od e46 328 ?? Właściwie to głównie karoserią, silnik ten sam, ...

A wiec silniki sie roznia w E36 vs E46 a najbardziej widoczna rzecza jest vanos

E36 pojedynczy

E46 podwojny

Przeczytaj to co napisales a pozniej to co ja napisalem, zrob to jeszcze raz a najlepiej dwa :wink: jezli dalej masz cos do dodania to czytaj to do skutku az nie bedziesz musial pisac nowego posta bo szkoda klawiatury :wink:

No offence

http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano
Jak w ten sposób będziecie odpowiadać na wątpliwości Tommy to napewno będzie mu się łatwiej zdecydować i pewnie pięknie podziękuje za pomoc która nadeszła z forum :!: :?: :!: Jedno jest pewne Tommy cena za to e36 jest kosmiczna i mimo że auto ładne to trzeba chyba jeszcze poszukać innego :!: Nawet jeżeli kupisz auto w gorszym stanie technicznym ale pewnie sporo tańsze to po zrobieniu w nim tego co potrzeba powinno zostać trochę grosza :dance:
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
Nawet jeżeli kupisz auto w gorszym stanie technicznym ale pewnie sporo tańsze to po zrobieniu w nim tego co potrzeba powinno zostać trochę grosza :dance:

Oj... mocno ryzykowna teza. Wrzucenie w taki samochód 10.000 zł na naprawy to napradwę żaden problem...

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Przed zakupem można sprawdzić jakie czekają cie inwestycje i wcale nie trzeba ryzykować , wiadomo że nie każdy chce się bawić w grzebanie przy samochodzie i woli dać wiecej za spokojną głowę ! Nie miałem na myśli remontu silnika i wymiany zawieszenia ! :D
Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano

Dobra.

Pojechałem - sprawdziłem jeszcze raz wszystko według wskazówek z forum :), które sobie ładnie przed wyjazdem wydrukowałem i co?

Auto jest w stanie idealnym.

I rzeczywiście wielce prawdopodobne, że ma 52 000 km.

Tak powiedział mój znajomy - spec ze Zgorzelca.

Ponadto ma 100% oryginalny lakier!!!!

A z książką cos mi oczy zaślepiło - przeoczyłem w zasadzie jedną kartkę - gdzie są jeszcze dodatkowo 2 pieczątki - obie z ASO w którym została zakupiona.

Samochód podczas jazdy sprawował się perfekcyjnie - zawieszenie pracuje jak nowe, silnik po prostu rewelacja - chodzi równiutko, zbiera się juz przy 2000 obrotów jak rakieta.

Nic nie skrzypi, nic nie trzeszczy nie stuka itd.

Hamulce działają świetnie, sprzęgło - bez zarzutu, samochód nie ściąga w żadną stronę.

Jednyne co przyuważyłem i tu musi być przyczyną fakt, że właścicielkami były dwie kobiety - po zmianie biegów słychać delikatnie jak przeskakuje przekładnia. Jeździłem już samochodami po kobiecie i wiem, że to niestety norma.

Tak poza tym teraz już wiem, że warto było wydać te 7900 EUR.

samochód nie wymaga w zasadzie żadnego wkładu finansowego.

Dzięki za wszystkie wskazówki - przydały się bardzo - szczególnie te z tematu jak kupowac BMW>

Pozdrawiam.

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg