Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie pomocy wtryski siedza jak siedzialy dwa i nawet nie maja ochoty wyjsc. Zalewane sa od 2 tyg nafta ponad 2 litry i nic brak mi pomyslow juz jak je wyciagnac moze ktos ma jakies i moglby podpowiedziec??
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Najpierw opisz metodę którą stosujesz do wyciągnięcia wtrysków. Że zalewasz, to już wiemy, a dalej?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
sa specjalne firmy ktore sie tym zajmuja, mi w serwisie BMW zniszczyli 3 wtryski je wyjmujac bo nie mieli prasy do ich wyciagania. wiec -> google -> wyjmowanie zapieczonych wtryskow -> szukaj. powodzenia
Opublikowano
sa specjalne firmy ktore sie tym zajmuja, mi w serwisie BMW zniszczyli 3 wtryski je wyjmujac bo nie mieli prasy do ich wyciagania. wiec -> google -> wyjmowanie zapieczonych wtryskow -> szukaj. powodzenia

Wszystko się zgadza, ale jak wtryskiwacz zapiecze się w gnieździe "na amen", i podchodzisz do niego z prasą hydrauliczną, to w 90% przypadków tenże wtrysk już i tak się do niczego nie będzie nadawał, a w ekstremalnych sytuacjach pęka jak kondom i trzeba go wydłubywać po kawałku. Wszystko przez korozję korpusu wtryskiwacza, która raz, że klinuje go w gnieździe, a dwa - sam korpus w miejscu skorodowanym jest dużo słabszy, i może się zdarzyć, że wyjmiesz prasą tylko jego górną część, a reszta z końcówką dalej radośnie tkwi w gnieździe.

Także nie psioczyłbym na serwis - zrobili to, co każdy inny by zrobił.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Wlasnie robilem tak tylko ze nie ciezarkiem a taka belka i we dwoch szarpalismy ponad godz i nic z tego. Chyba sie poddam i wymienie sam wal.
Opublikowano
Coś Ty kolego... mały ciężar nic nie pomoże. Ja próbowałem najpierw 5kg uderzać i nawet żaden nie drgnął. Dopiero uzbrojenie wybijaka w 10kg i kilka silnych strzałów przekonało wtryski do wyjścia.
Opublikowano
Po tylu probach co robilem to nawet z wieksza sila nie udalo sie juz i nawet szla sila wieksza bo probowalem w ten sposob
i odpuszczam wymienie tylko wal i auto do zyda pojdzie. Zastanawiam sie nad kupnem BMW e39 3.0d manual lub Volvo s60 2.4d 163 km i nie wiem ktore mniej bedzie palic.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po tylu probach co robilem to nawet z wieksza sila nie udalo sie juz i nawet szla sila wieksza bo probowalem w ten sposob i odpuszczam wymienie tylko wal i auto do zyda pojdzie. Zastanawiam sie nad kupnem BMW e39 3.0d manual lub Volvo s60 2.4d 163 km i nie wiem ktore mniej bedzie palic.

Jeśli chcesz ,żeby mało palił i był bezawaryjny ,a do tego szybki i z piękną kulturą pracy polecam jak najbardziej 525d .

Oczywiście po lifcie .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
pierwsze zablokuj SILNIK i WAŁKI !!!! później zablokuj napinacz ślizgu , do tego służy otwór w bloku po odkręceniu korka . mastępnie odkręcasz zębatki z wałków ibo nie pamiętam czy dsa radę bez tego ściagnąć

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Teoretycznie potrzebujesz blokady .

Znajdz BMW TIS online I tam bedzie ...

Musisz miec zblokowane kolo zamachowe plus zblokowane walki prostopadle do plaszczyzny glowicy zobacz jak wyglada blokada to bedziesz wiedzial o czym mowie . Zablokuj rowniez napinacz lancucha , jak wszystko ustawisz uwalniasz go.

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/