Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na czym polega tu wewnetrzny M-pakiet :roll: ?

Sprzedajacy pisze, ze auto posiada wewnetrzny M-pakiet. Poza znaczkiem na kierownicy nic wiecej nie widze. A moze sie myle?

Co wchodzi w sklad takiego "wewnetrznego" M-pakietu w E39?

Ktos na pewno zna odpowiedz na to pytanie.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano
Ja sie nie znam na e39 ale ta kierownica to jest chyba wlasnie ten M Pakiet
http://img270.imageshack.us/img270/6336/imageshack7qh.jpg
Opublikowano

W wewnetrznym M-packiet byla kierownica z M-ka, galka do zmiany biegow i metalowe listwy na progach z M-ka.

Jak jestes zainteresowany tym autkiem, to uwazaj i dobrze posprawdzaj, bo auto jest tanie jak na ten rocznik i ten stan a sprzedawane jest bez gwarancji tylko dla handlarza albo na wywoz z wloskimi papierami.

a od jakiego czasu obserwujesz to ogloszenie ? bo auto jest chyba juz od miesiaca wystawiane, a nie wierze zeby zaden wloch go nie kupil .. bo oni wlasnie takich aut szukaja, a tu by mial bez papierkologi z przywozem itp.

Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano
W wewnetrznym M-packiet byla kierownica z M-ka, galka do zmiany biegow i metalowe listwy na progach z M-ka.

Jak jestes zainteresowany tym autkiem, to uwazaj i dobrze posprawdzaj, bo auto jest tanie jak na ten rocznik i ten stan a sprzedawane jest bez gwarancji tylko dla handlarza albo na wywoz z wloskimi papierami.

a od jakiego czasu obserwujesz to ogloszenie ? bo auto jest chyba juz od miesiaca wystawiane, a nie wierze zeby zaden wloch go nie kupil .. bo oni wlasnie takich aut szukaja, a tu by mial bez papierkologi z przywozem itp.

Sama kierownice tez mozna bylo chyba dokupic jako opcje.

Opublikowano

w rocznikach przed 2001 roku bo wtedy wszedl oryginalny M pakiet mozna bylo dokupic opcje sport

wtedy chyba wchodzila w to kierownica + usportownione twardsze zawieszenie

najczesciej byla to chyba ta kierownica :

http://img116.imageshack.us/img116/4656/kiera2ra.jpg

po 2001 roku kierownica sie zmienila

Oryginalny M pakiet w E39 zawieral :

- zderzaki sportowe przod / tyl

- zawieszenie sportowe (amory i sprezyny)

- wnetrze

- sportowa kierownica

- sportowe fotele kubelkowe

- listwy progowe z logiem "M"

- felgi najczesniej przod oraz tyl o innym rozmiarze z logiem "M"

- listwy w okolo szyb czarne na shadow line

- oraz wiecej bajerow np czarna podsufitka

Auto na oryginalnym M pakiecie to zupelnie inne BMW

Ludzie w ogloszeniach wymienia zderzak i pisza juz pelen M pakiet to jest smiechu warte !

Najlepiej wziasc numery nadwozia zadzwonic do Serwisu BMW i wiemy jakie auto ma wyposazenie jak wyjechalo z tasmy produkcujnej ::)

Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano

Auto jest pewne, bo to komis kolegi, ktorego dobrze i dlugo juz znam :mrgreen: . Chodzilo mi tylko o to, ze zamiescil w ogloszeniu taka informacje :duh: , z ktora ja sie za bardzo nie zgadzam :mad2: . Chodzilo mi tylko o potwierdzenie (chociaz czesciowe :cool2: ) mojej teorii. Teraz moge mu oficjalnie powiedziec, zeby to usunal :liar: i nie wprowadzal ludzi w blad :twisted: .

Opublikowano

z tym pakietem to tak rożnie bywa, były kompletne pakiety tak jak np. u mnie ale czesto ludzie zamawiaja tylko czesc elementow z M, najczesciej kierownice. Ja mam wydruk z zamówienia swojego auta i tam jest wiele pozycji z dopiskiem M.

jest osobno:

zawieszenie M

M-sportpakiet

pakiet aerodynamiczny M

kierownica M

koła M

U mnie M jest na kazdym elemencie, progach, listwach itd itp ale nie wiem która czesc zamówienia jest za to odpowiedzialna.

trudno powiedziec kiedy jest pakiet m a kiedy nie. myśle ze majac sama kierownice mozna też powiedziec że jest jest to pakiet M choc w małym stopniu.

generalnei nei ma czegos takiego jak pakiet M, jest to bardzo wiele elementów zamawianych osobno.

535d M-pakiet, M5 E39
Opublikowano
Generalnie nie ma czegos takiego jak pakiet M, jest to bardzo wiele elementów zamawianych osobno.

Czyli, wlasciwie nalezaloby pisac w ogloszeniach: samochod posiada jeden (lub kilka) element (-ow) M-pakietu :roll: . Teoretycznie...

Opublikowano
Siwy wystarczy napisac M-Lenkrad i sprawa zalatwiona :lol:
Tylko dwie rzeczy są nieskończone - wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności
Opublikowano
z tym pakietem to tak rożnie bywa, były kompletne pakiety tak jak np. u mnie ale czesto ludzie zamawiaja tylko czesc elementow z M, najczesciej kierownice. Ja mam wydruk z zamówienia swojego auta i tam jest wiele pozycji z dopiskiem M.

jest osobno:

zawieszenie M

M-sportpakiet

pakiet aerodynamiczny M

kierownica M

koła M

U mnie M jest na kazdym elemencie, progach, listwach itd itp ale nie wiem która czesc zamówienia jest za to odpowiedzialna.

trudno powiedziec kiedy jest pakiet m a kiedy nie. myśle ze majac sama kierownice mozna też powiedziec że jest jest to pakiet M choc w małym stopniu.

generalnei nei ma czegos takiego jak pakiet M, jest to bardzo wiele elementów zamawianych osobno.

dokładnie tak jest jak napisał Tomas M5 - ja mam tak samo część elementów mam z M-Pakietu od nowości a część sam sobie dokupiłem,

ale nigdy nie pokusiłbym się o napisanie w ogłoszeniu że mam pełny M-Pakiet... pzdr

• 12 lat później...
Opublikowano

Odświeżę stary temat - szykuję się do zakupu przedlifotowego E39 z M pakiem, ale niechcę się nadziać, bo wiem że to dość śliski temat z takimi modelami. I teraz mam parę pytań:

1. Od kiedy wprowadzono możliwość zakupu salonowego e39 w M pakiecie?

2. Czy na przestrzeni lat, wyposażenie Mpaka się zmieniło? (np. czy jest różnica w Mpaku między poliftem a przedliftem)?

3. Z tego co czytam rozumiem, że gdy ktoś brał z salonu e39 to mógł je zakupić w pełnym mpaku albo np. z samymi zderzakami w mpaku, a reszta standard???

Z góry dziękuję za odp