Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich czy w BMW e90 320i płyta dvd musi być w czytniku. Chodzi mi oto czy nawigacja odczytuje mapę z płytki podczas jazdy czy trzeba przejść jakiś proces instalacji. Czy jest jakieś ryzyko zepsucia nawigacji przy użyciu pirackiej płyty . Czy przy zastosowaniu nowej lub pirackiej płyty jest ryzyko przeprogramowania czegoś oprócz nawigacji . I czy są jakieś kody do uruchomienia nawigacji .

Proszę o szybką odpowiedź . Z góry dzięki .

Pozdrawiam

Opublikowano
Płyta musi być w środku piracką płytę ma połowa ludzi.

Nie pisz takich rzeczy :nienie: :mrgreen:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Wiem że rocznik to 2008 . Auta jeszcze nie widziałem na oczy ponieważ zostaje on sprowadzany przez mojego brata a z tą nawigacją to chodzi o to czy professional czy business tak? :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Raz obczaił płytkę i śmiga bez.

No, chyba że chcę używając navi posłuchać Iron Maiden to ta jest konieczna :mrgreen:

( navi business )

Pozdrawiam
Opublikowano
w professional płyta musi siedzieć cały czas w środku. Coś tam się instaluje (bo po włożeniu nowej wersji trzeba na 5 min wyłączyć zapłon i słychać wyraźnie jak płyta cały czas się kręci), ale nawet juz po tym jak się wyjmie płytę to opcja nawigacji znika.
Opublikowano
UNREAD_POSTprzez aleksander08 » 25 Mar 2014 12:01

w professional płyta musi siedzieć cały czas w środku.

To jak chcę posłuchać Uriah Heep to mam zabłądzić bez navi :?:

To coś nie halo :duh:

Pozdrawiam
Opublikowano

Więc może małe podsumowanie:

1 Navi Business MASK 1 - nawigacja strzałkowa - pewnie wymaga płyty

2 Navi Business Mask 2 - nawigacja w postaci mapy przy włożonej płycie, po ustaleniu trasy i wyciągnięciu płyty mamy tryb strzałkowy

3 Navi Professional CCC - dwa napędy - jeden tylko do map, a drugi do muzyki

4 Navi Prodessional CIC - jeden napęd - nawigacja odpalana z dysku twardego na którym mamy wgrane mapy

Jeśli się gdzieś pomyliłem niech mnie ktoś poprawi:)

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
przez Capaz » 25 Mar 2014 18:27

1. Nawi strzalkowa, po ustaleniu trasy możemy wyciągnąć płytę i dać inna z muzyką a trasa zostaje zapamiętana :)

Tak jest :!: :cool2:

Mam strzałki i działa bez płyty nawet przy ustalaniu nowej trasy :!:

Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)

Więc na zakończenie:

1 Navi Business MASK 1 - nawigacja strzałkowa - po ustaleniu trasy i wyciągnięciu płyty mamy nadal tryb strzałkowy

2 Navi Business Mask 2 - nawigacja w postaci mapy przy włożonej płycie, po ustaleniu trasy i wyciągnięciu płyty mamy tryb strzałkowy

3 Navi Professional CCC - dwa napędy - jeden tylko do map, a drugi do muzyki

4 Navi Prodessional CIC - jeden napęd - nawigacja odpalana z dysku twardego na którym mamy wgrane mapy

Edytowane przez mlody_d
http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
UNREAD_POSTprzez aleksander08 » 25 Mar 2014 12:01

w professional płyta musi siedzieć cały czas w środku.

To jak chcę posłuchać Uriah Heep to mam zabłądzić bez navi :?:

To coś nie halo :duh:

A zmieniarki w bagażniku nie masz? Navi strzałkowa faktycznie zrzuca sobie część mapy do pamięci, ale przy wyznaczaniu innej może jej z powrotem potrzebować.

Opublikowano

Nestety nie mam. :cry2:

I przyznaję ci rację, że czasem może potrzebować, ale zdarzyło mi się to może trzy razy w ciągu ostatniego pół roku.

Podstawową bazę adresową ma w pamięci.

Pozdrawiam
  • 3 lata później...
Opublikowano

A mam pytania

1 czy u was dioda dvd też cały czas się świeci nawet po zamknięciu auta ?

2 pomimo braku kluczyków w stacyjce sprzatajac w bagażniku słyszę że dvd co chwilkę startuje kręci płyta i przestaje ... Czy to normalne ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2 pomimo braku kluczyków w stacyjce sprzatajac w bagażniku słyszę że dvd co chwilkę startuje kręci płyta i przestaje ... Czy to normalne ?

tak normalne