Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po to sie m.in.je dociera -żeby pracowały(przylegały)w gniezdzie cała powierzchnia,kolega chyba nigdy nie widział docierania zaworow bo by wtedy nie zadał takiego pytania :mrgreen:
Opublikowano
po to sie m.in.je dociera -żeby pracowały(przylegały)w gniezdzie cała powierzchnia,kolega chyba nigdy nie widział docierania zaworow bo by wtedy nie zadał takiego pytania :mrgreen:

Widział, widział :) Pytanie zadałem, aby upewnić się w swoich przekonaniach.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

ok - gdzie można kupić przyrząd do wyciskania zaworów do 24zaworowej głowicy.

Robiłem wymiane uszczelniacazy w passacie 89r. i pożyczyłem przyrząd od kolegi. A chciałbym kupić takowy przyrząd do bmw. :8)

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

W latach 30 problem w silnikach spalinowych stanowiły głównie wypalające się zawory ponieważ się nie obracały i trafiały cały czas w to samo miejsce

Obecnie problem ten rozwiazano w taki sposób bezpopśredi element popychający zawór nie działa z znajwiększa siłą na tronek w sam sierodek tylko minimalnie obok a to powoduje siłom żeczy że zawór obraca się minimalnie za kadzym popchnięciem i tak rowiązano problem wypalających się zawoów

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
ja potrzebuje coś pewnego do zaworów silnika M50 - bo niestety, żre olej (do wymiany do wymiany muszę wlac ok 4-5l oleju). :?

525i 1991r. Islandgrün met.

525tds 1993r. Oxfordgrün met.

635 CSi/A 1981r. Zypresengrün met.

zielono mi .... 8)

Opublikowano

Ten ściągacz ma pewną wade

Na pewno za jego pomocą nie ściągniecie krzywki która popycha zawory np w silniku m70 ponieważ zeby to zrobić w kułkach tego nażedzia musiały by być przerwy tak aby zawór wcisnąć i wyciągnąć krzywke bo dopiero wtedy odsłania się zaworek i jest możliwość jego "rozkucia"

Po konsultacjach z kilkoma kolegami z forum sam zrobiłem sobie takie użądzonko

może jutro wrzuce tu jakieś zdięcia

pozdro

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.