Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , Jestem od 2 tygodni uzytkownikiem cabrio.

Probowalem otworzyc lub zamknac dach w czasie jazdy. Nawet przy predkosci parkingowej nie było to mozliwe.

Czy to jest mozliwe w aucie E93 tzn cabrio z ubieglego roku??

Opublikowano

jak to nie :mrgreen:

u mnie sie i w z4 i w e93 otwiera :norty:

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
"Podpinam" się pod pytanie. Gdzie to można zakodować i do ilu km/h da się zamykać/otwierać dach bez obawy o jego zerwanie?
Opublikowano

mi kodowal kolega wiec nie mam pojecia .

Niech sie wypowiedza forumowi spece.

W z4 e89 dach sie otwiera od liftu do 40kmh.

Po kodowaniu wg mnie nie ma tej granicy bo sam otwieralem przy 50km/h :mrgreen:

W e93 z uwagi na wielkosc dachu chyba bym sie bal. :shock:

Uzywam to tylko przy toczeniu sie.

Robienie tego przy wiekszych predkosciach to tak jakby wziac ogromny plat blachy wielkosci tylnej klapy i wychylic sie z nim przez okno z pociagu. Dach jest zamocowany na kilku srubach. :nienie:

Beste Maschine der Welt
  • 2 lata później...
Opublikowano
U siebie tez chciałem uruchomić funkcję otwierania podczas jazdy. Poliftowe można zakodować, przedliftowe potrzebują moduł. Szukajac tych info napotkałem na komentarze, że to niebezpieczne dla dachu. On swoje waży i w momencie otwierania/ zamykania niewskazane są dodatkowe ruchy nadwozia na nierównościach. Może to spowodować uszkodzenie. Ja dałem sobie spokój. Za droga zabawa w razie co ;)