Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, kilka dni temu zaobserwowałem że cały czas pali mi się trzecie światło stop. Auto zgaszone, pozamykane a światło ciągle się świeci. Wyciągnąłem bezpieczniki i nawet wtedy nadal się świeciło, odłączenie akumulatora też nie pomogło. Mam kombi, zdemontowałem plastiki na szybie rozbebeszyłem to wszystko, ruszałem kablami sprawdzałem wszystko jest na pierwszy rzut oka w porządku, zastanawiam się jeszcze czy zdjąć plastiki z całej klapy i sprawdzić resztę kabli ale wydaje mi się to bezsensu ponieważ cała wiązka idzie pod dachem. Może ktoś z was miał taki problem lub chociaż kiedyś się z nim spotkał i potrafiłby mi pomóc będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam :)
Opublikowano
Jakim cudem cokolwiek może świecić bez akumulatora? Masz perpetuum mobile?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Szczerze uważam ten komentarz za zbędny i chyba mi i innym forumowiczom nie pomoże, zakładałem że ktoś logicznie myślący zrozumie że miałem na myśli reset(jeśli można to tak nazwać) za pomocą odłączenia akumulatora ale widać się myliłem. Więc wyjaśniam po wyjęciu samych bezpieczników światło dalej się paliło natomiast po odłączeniu akumulatora nie działało nic po ponownym podłączeniu światło dalej się paliło.
Opublikowano
Może padł LCM, u mnie 2 rezystorki czy coś takiego w nim, warte 8 zł sztuka, ale trzeba sie orientować w elektronice żeby to naprawić, u mnie było tak ze światłami długimi, non stop sie paliły i odpiecie dopiero pomogło żarówki pomogło, po wlutowaniu tych rezystorków pomogło i działa już 4 lata. więc może pod kompa podłącz, jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie tam.

Chociaż prędzej stawiał bym na uszkodzoną wiązkę tylnej klapy.