Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam w swojej e46 328 17 z oponami ROF Conti Sportcontact 2 czy 3 nie pamiętam, rozmiar 225/45/17 - nie da się na tym jeździć!!! wóz drabiniasty, rzuca mnie jak szmata w koleinach. Zęby bolą i szkoda zawieszenia na taką jazdę. Zastanawiam się nad zakupem nowych gum i jestem przekonany, że nigdy nie będą to już ROF, ALE mam dylemat - czy rozmar 225/45 z normalną gumą da mi komfort znacząco lepszy od Run flatów? ma ktoś doświadczenie w tym? czy będzie to raczej - zamienił stryjek siekierkę na kijek... biorę jeszcze pod uwagę 225/50, ale wtedy będą to pewnie używki z racji ceny :(

nie chcę wydać 2 000 na opony i zauważyć minimalną różnicę, bo obecnie jest tragedia, szkoda auta.

t

Opublikowano
Witajcie,

mam w swojej e46 328 17 z oponami ROF Conti Sportcontact 2 czy 3 nie pamiętam, rozmiar 225/45/17 - nie da się na tym jeździć!!! wóz drabiniasty, rzuca mnie jak szmata w koleinach. Zęby bolą i szkoda zawieszenia na taką jazdę. Zastanawiam się nad zakupem nowych gum i jestem przekonany, że nigdy nie będą to już ROF, ALE mam dylemat - czy rozmar 225/45 z normalną gumą da mi komfort znacząco lepszy od Run flatów? ma ktoś doświadczenie w tym? czy będzie to raczej - zamienił stryjek siekierkę na kijek... biorę jeszcze pod uwagę 225/50, ale wtedy będą to pewnie używki z racji ceny :(

nie chcę wydać 2 000 na opony i zauważyć minimalną różnicę, bo obecnie jest tragedia, szkoda auta.

t

Wywal runflaty, kup tradycyjne opony (jezeli bardzo zalezy Ci na komforcie, wybierz zwykle, nie XL).

225/50R17 to zly pomysl - zwiekszysz srednice kol, auto zacznie sie bardziej bujac, pojawia sie problemy z przeklamaniami licznika i dzialaniem ABS (czy DSC).

Opublikowano

Vermilion

zależy mi na komforcie i to bardzo, myślę jeszcze nad 215/50, ale felga 8cali.

DSC nie mam - problemu nie będzie :) licznik będzie przekłamywał o max 3%, nie stanowi to dla mnie również problemu...

t

Opublikowano
Odpuść sobie - w stosunku do 225/45 różnica w komforcie będzie niezauważalna, za to różnica w cenie jak najbardziej. 225/45 to najpopularniejszy rozmiar w 17 calach, a co za tym idzie - także najtańszy :)