Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy od jakiegoś czasu w swojej następnej kolekcji posiadam E46 320i 2.2 170KM 2001r. M54 2xV bynajmniej tak mi się wydaje a,mianowicie jak w temacie w nowo nabytej bmw ślizga mi się sprzęgło delikatnie ale, jest to bardzo denerwujące najbardziej na 3cimbiegu, dowiadywałem się że w tym modelu jest sprzęgło dwu masowe a koszt całkowitej wymiany wraz z tarczą, dociskiem itp. powiedzieli mi ok~3000PLN czy w tym modelu można założyć normalne sprzęgło ? ewentualnie co wymienić ? i jak żeby mnie na naciągnęli na kolosalne koszty ;( bo się na tym nie znam
Opublikowano
kurde no szkoda i czyli nie ma możliwości na załadowanie" normalnego sprzęgła ? a tak w ogóle to ile taki dwu masik mi wytrzyma w aucie ? mam nie całe 240tys. przebiegu i nigdy tam jeszcze nic nie było robione
Opublikowano

sprzęgło sprzęgłem, a jak zachowywał Ci się dwumas - dzwonił, szarpał przy ruszaniu itp. ?

jak nie to jest szansa że jest ok, w końcu to benzyna więc niuta mało to i dwumas miał lekko,

jak za duża kasa za dwumas, wymieniasz samo sprzęgło, zostawiasz stary dwumas, ewentualnie tylko zabielasz powierzchnie pracującą,

wiadomo nikt nie da Ci gwarancji że za np 5tys km dwumas się nie odezwie ...

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
no to ja wiem mój dwu mas się ślizga nie mam żadnych stuków luzów i nic podobnego, wracając do tego gadżetu z allegro jak założę to do swojej bmw da rade ?? prawdo podobnie ten mój 2.2 to M54B22
Opublikowano
Pierwsze co musisz zrobić to wymontować skrzynię i zobaczyć co się stało. Być może do wymiany lub regeneracji będzie tylko tarcza sprzęgła, a docisk i dwumas będą w dobrym stanie. Niepotrzebnie nastawiasz się na duże koszty. Benzyna to nie sprzęgłowy zabójca zwany potocznie dieslem.
Opublikowano
no i chyba tak, dzwoniłem w parę miejsc i powiedzieli to samo że najprawdopodobniej tylko sama tarcza na razie nie będę cudował światem w poniedziałek oddaję małą do pana doktora i niech rozkręca i patrzy co będzie to będzie temat do zamknięcia dzięki wielkie opowiem w poniedziałek co się działo