Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koniecznie pojeździj oboma autami a nie sugeruj opiniami, bo one są względne
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej nie, teraz zauważyłem, że jeździsz GS 1200, więc emocji chyba nie szukasz wielkich. Jeśli tak to postaw na komfort i kup piątkę. Dla informacji co niektórych GS 1200 przyspiesza do 200 km/h jak M5...
Opublikowano

O, widzę, że kolega Kriss też z Wrocławia :)

Kiedyś była 645 2005 i bardzo lubiłem ten samochód.. Cenię sobie emocjonującą jazdę, a wydaje mi się, że 3 będzie ostrzejsza. Z chęcią wziąłbym 340i, ale to aż 60 tys różnicy, które wolałbym wydać np. na nowego s1000xr ;)

P.S - M5 to chyba jedyne co mnie wyprzedziło w życiu na GSie podczas jazdy na AOW :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę będzie, ale jak to się ma do moto? szczególnie do 1000 XR? po jeździe będziesz wiedział czego szukasz, ja miałem pierwsze BMW to była trójka, 3 następne to seria 5. Wg mnie to jest tak: seria 3 fajna do szybkiej jazdy, są emocje, ale w normalnym ruchu nie pojedziesz szybko i wtedy korzystam z komfortu, które daje seria 5. To moje zdanie.
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, ja wlasnie stalem sie posiadaczem wersji 523i 204KM z 2010r. przebieg 40tys mil, miala byc 3 ale po przejazdzce V6 nie moglem sie oprzec, malo jest info o tym modelu i tym silniku na forum chyba ze zle szukam, moze ktos posiada taka wersje??
Opublikowano

Panowie oglądał ktoś tą 520i w Auto Reduta ?

http://www.autoreduta.pl/car/938

Może ktoś zna właściciela ? :) Sprzedają na VAT marże więc chyba od prywatnego - co prawda wolałbym VAT 23 no ale auto wygląda na przyjemne - przynajmniej z opisu. Nie chcą dać VINu bo twierdzą że klient sie nie zgadza ... :|

Opublikowano
Panowie oglądał ktoś tą 520i w Auto Reduta ?

http://www.autoreduta.pl/car/938

Może ktoś zna właściciela ? :) Sprzedają na VAT marże więc chyba od prywatnego - co prawda wolałbym VAT 23 no ale auto wygląda na przyjemne - przynajmniej z opisu. Nie chcą dać VINu bo twierdzą że klient sie nie zgadza ... :|

Auto ma pakiet serwisowy i ,,polską historię '' więc zapytaj się czy zgadzają się na sprawdzenie przedsprzedażne w ASO ?? Tak naprawdę interesowałoby mnie tylko czy ten egzemplarz nie był ponadprzeciętnie usterkowy , że chce zmienić właściciela przy przebiegu niespełna 50 tys. km :wink:

Opublikowano
Okazuje sie , że z relacji od sprzedającego auto (520i - N20) miało w ramach gwarancji wymieniony "łańcuch rozrządu z napinaczem" - to nie była bolączka tylko diesli N47 ale tez N20 ?
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak wyglada porownanie F10 520d vs e60 530d ? Zastanawiam sie nad nabyciem jednego z tych autek za ok 80 tysiaków - f10 wiadomo to bylby golas pewnie w manualu, a e60 juz mozna by kupic dobrze wyposazone, moze nawet w m-pakiecie... ktos z Was miał oba te auta i moze bezposrednio porównac?
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Trza by pomierzyć miernikiem lakier , zerknąć w historie napraw w ASO czy nie za awaryjny jakis ( podają VIN) .... cena faktycznie atrakcyjna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja mam pytanie - czy ktoś zna ten temat?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-525d-xdrive-ID6y9G9F.html

Jadę dziś obejrzeć ze szwagrem, ale dziwny temat - cena atrakcyjna, rok 2012 a przebieg 19tyś :shock: Ponoć bezwypadkowy, do tego ze Słowacji ściągnięty jako nowy... (pewnie był PS)

Nie oglądałem na żywo, ale przejeżdzam tamtędy kilka razy dziennie - to auto stoi już bardzo długo. Poprzednia cena to 180, potem 150 tys brutto. Chcą je najwyraźniej sprzedać, stad promocja :)

Ten komis z tego co obserwuje jeździ tymi autami i potem wstawia je ze znikomym przebiegiem do sprzedaży. Nie rozumiem za bardzo takiego modelu biznesowego, ale skoro robią kase, to musi działać :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej wziąc je do jakiegoś ASO (jest kilka w okolicy) i prześwietlić. Ja inaczej nie kupiłbym używanego auta w tej kowcie dzisiaj.
Opublikowano

Byliśmy, pojeździliśmy - do tego jest jeszcze drugi kpl felg alu (takie same 17") z nowymi oponami zimowymi :shock:

Generalnie auto czyste, na oko widać, że nie kombinowane w sensie zewnętrznym, faktycznie jak nowe. Ponoć miał go gość, co głównie do ślubów jeździł nim, a samochodów ma kilka, znudziło mu się i zamienił u nich na Panamerę.

Wszyscy szukamy oszustwa, haczyka, ale w sumie to tak sobie myślę, to teraz w BMW z PS roczniki 2014 można mieć za mniej niż 200k, a nawet za 170k PLN a tu jakby nie patrzeć, auto będzie mieć zaraz.. 4 lata, jest z przed liftu i też marnie wyposażone. Jeszcze 2 tygodnie temu cena była 149k więc dziś może jednak okazja? Wstępnie szwagier bierze, ale faktycznie może jeszcze to ASO warto odwiedzić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no jasne, że sprawdzić w ASO, nie warto ryzykować takiej kasy, a wizyta w ASO kilka stówek
Opublikowano

cd historii białej 525xd z Oświęcimia...

No więc szwagierek już załatwił leasing w Getinie, bo mu tam najwygodniej, a tu informacja, że dostawca (czyli sprzedawca) jest zablokowany u nich w systemie - czyli jest na czarnej liście dostawców - innymi słowy, coś z nim mieli nie halo :shock: No i jeszcze nieformalna informacja, od innego kumpla (już nie ważne skąd), że jak dla znajomego, to niech temat odpuści z zakupem w tej firmie. Czyli robi się ciekawie :lol:

Żeby była jasność - absolutnie nie oczerniam tego handlarza, bo żadnych szczegółów nie znam co i dlaczego, ale szwagier już wk.... chodzi i klnie - bo naturalne jest, że za taką kasę nikt nie chce się jeszcze później martwić - trzeba mieć pewność, że dobrze się robi wydając ciężko zarobioną kasę...

Opublikowano
cd historii białej 525xd z Oświęcimia...

No więc szwagierek już załatwił leasing w Getinie, bo mu tam najwygodniej, a tu informacja, że dostawca (czyli sprzedawca) jest zablokowany u nich w systemie - czyli jest na czarnej liście dostawców - innymi słowy, coś z nim mieli nie halo :shock: No i jeszcze nieformalna informacja, od innego kumpla (już nie ważne skąd), że jak dla znajomego, to niech temat odpuści z zakupem w tej firmie. Czyli robi się ciekawie :lol:

Żeby była jasność - absolutnie nie oczerniam tego handlarza, bo żadnych szczegółów nie znam co i dlaczego, ale szwagier już wk.... chodzi i klnie - bo naturalne jest, że za taką kasę nikt nie chce się jeszcze później martwić - trzeba mieć pewność, że dobrze się robi wydając ciężko zarobioną kasę...

a już się z nimi dogrywałem, ze jakby Twojemu szwagrowi nie wyszło to wezmę ;)

Opublikowano

Tak jak napisałem - nie ma co tematu z góry skazywać, bo najlepiej kogoś oczernić i z błotem wymieszać, szczególnie przez takich, co na takie auto sobie nie pozwolą (więc należy mieć do tego dystans z każdej strony) - auto wydaje się OK, nie wiem co szwagier w końcu postanowi, ale nie ma co się zrażać, szczegółów żadnych nie znam i mogą się okazać w tym konkretnym przypadku nieistotne albo... nieprawdziwe.

Niestety - zawsze przy autach używanych są takie albo inne zagadki, im droższe auto, tym więcej niewiadomych i większy strach...

Dlatego przy tych kwotach jestem zwolennikiem aut salonowych - są auta z Premium Selection, różne dema, czasem okazje w ASO itp. Wiadomo, trzeba jeszcze trochę dołożyć, ale przynajmniej ma się spokój - ale to subiektywne podejście, każdy ma prawo uważać inaczej :wink: