Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie jako ze jestem nowym uzytkownikiem forum i bede czerpal z tad wiedzy ile sie da :)

Otoz moja pierwsza sprawa do forumowych wyjadaczy jesli zechca pomoc:

W ten weekend kupuje silnik z e39 2.8l.

silnik ktory mam teraz to m43 1.6 l a silnik ktory chce montowac to m52b28 z podwojnym vanosem

teraz pytania czy zamontuje ten zestaw bez przerobek i czy skrzynie z walem i mostem tez musze wymieniac.

pytam bo kolega robi swapy ale takiego swapa jeszcze nie robil i nie wie.

to jest link do aukcji z silnikiem mozecie zobaczyc po zdjeciach co i jak moze to jest e46 nie jestem pewny do konca.

http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=45990714&searchQuery=bmw%20motor

Opublikowano

według mnie taki swap nie ma sensu,za dużo trzeba przerabiać

całe podwozie z hamulcami i wydechem włącznie i kto ogarnie całą elektrykę?

jest to silnik M54 nie widać wiązki a gdzie skrzynia,wydech plus cztery sondy?

gdzie kolektory?

to jest praktycznie goły słupek

Opublikowano

jest wszystko oprocz skrzyni bo gadalem z wlascicielem przed zakupem. co trzeba przerabiac w podwoziu?

zapytalem sie czy skrzynei tez trzeba wymieniac czy przypasuje do teog silnika?

pieniedzy i czasu mam duzo a to 1.6 juz mnie dobija. zlapalem okazje kupic tanio (jak na ten kraj) silnik w bardzo dobrym stanie 2.8 wiec kupilem.

Cala elektryka zajmie sie czlowiek z profesjonalnego warsztatu.

Opublikowano

ojoj troche dlubania bedzie.

Musisz znalesc kompletny zawias z compakta tego 170km 323 ti

amory tarcze zaciski no wszystko

most rowniez.

Bedziesz musial znalesc sobie pedal gazu bo w tym silniku jest o ile sie nie myle elektroniczna przepustnica

jak dla mnie szkoda zachodu. ale wszystko sie da. Przedewszystkim musisz miec fundusze i dobrego fachowca.

skrzynia Twoja nie podejdzie

Oczywiscie bedzie mial problem z immo.ja osobiscie nie kupilbym silnika juz wyjetego. za 2 tyg bd mial do sprzedania motorownie z e38 2.8 benzyna z angola. bo takie auto ma do mego kumpla z angli przyjechac

E38 728i 1999r
Opublikowano

w kraju w ktorym zyje taki przeskok litrazowy to rowniez przeskok w glupocie sprzedajacego. zachowuja sie jakby sprzedawali testarosse.

Dziekuje wszystkim za wypowiedzi.

Skontaktowalem sie z osoba ktora takiego swapa zrobila z 316i compact m43b16 na m52b28tu.

Okazalo sie ze musze wymienc przedni stablilizator, weze chlodnicy, poduszki silnika i wydech.

Problem w tym ze nie moge do e36 znalesc przedniego stabilizatora do 6 cylindrowki.

Opublikowano

Dobra temat odpusiclem. Zrobilem 600 kilometrow stracilem kase jadac po silnik ktory okazal sie byc w oplakanym stanie.

Szukam teraz czegos na allegro moze ktos moglby mi cos polecic co bym nei musial czarowac i nie bede mial problemow.

Moj samochod to e36 compact 316i 94r (modelowo 95r)

Chce te smierdzace 1.6 wymienic na cos mocnego bo nie moge bokiem latac.

Cena do 10 tys zlotych

Opublikowano
E39 do 10 tys nie kupisz w dobrym stanie. Mój kolega ma do sprzedania e36 2.8 za fajną cene 96 rok na wypasie w bardzo dobrym stanie :)