Skocz do zawartości

Jakie najmiejsze spalanie 2,0 D osiagneliscie w X3 manual ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polska -hiszpania max .obciazone auto po DE nawet 180/H reszta około 120-130/H wyszło 7.9l.Po mieście 8.5l

Pzdr.

Pozdrawiam
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

to i ja napiszę może komuś się przyda :D

x3 2.0d 150km

3 osoby na pokładzie (a raczej 2 + 6 miesięczny bobas)+bagaże+ box dachowy załadowany na full

cały zestaw ważył prawie 2200kg

dystans 800km spalanie wg dystrybutora 7,1l

Autostrada 140km/h, reszta dróg przepisowo :cool2:

W drodze powrotnej mocny wiatr "pod narty" i było bardzo mocno czuć obecność BOX-a :?

Opublikowano

Witam ,

średnie spalanie w moim X3 na trasie 4500 km w tym 700 km autostrad , 1500 km górki ( Karpaty ) reszta po mormalnych drogach to 6,7l/100km . Auto załadowane na max z 4 dorosłymi osobami . Jazda w ramach przepisów ale nie eko. Jak na silnik 177KM to myślę że spalanie ok . Średnie spalanie w trakcie normalnego użytkowania to 7,5-8,0 lato a w zimie 8.0 do 9,5l ( sporo krótkich odcinków ) .

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

3100km, 80% autostrada 140-150 6,5l średnia z komputera, normalna w miarę przepisowa jazda lokalnymi drogami przez 300km 5,6l, miasto 8,5 na odcinkach 6-10km do i z pracy, przed wycięciem DPF-a, 1,5-2l więcej, w mieście ciężko było zejść poniżej 10l, czkawka przy 2000obr i rosnący stan oleju nawet 0,5l na 1000km.

Wycięcie DPF rozwiązało każdy z moich denerwujących problemów pomimo tego że z samym DPF-em problemów nie miałem, po wykacyjnych wyjazdach utwierdziłem się w przekonaniu że to była najlepsza decyzja.