Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem trochę forum ... znalazłem pare "pokrewnych" tematów (np dowiedziałem się, że w e36 to standard).

Tak mi się zamarzyło by wraz z zamknięciem auta z pilota autko domykało sobie szybki, bo często o tym zapominam ... czy muszę zrobić to metodą "dokupowania" stosownego modułu , czy jest coś o czym nie wiem typu "trick" który tą funkcję by mi uruchomił ? (poczytałem trochę w sieci o modułąch, które spina się z centralką alarmu i zasilaniem siłowników el. szyb).

Jeśli było na forum to przepraszam, ale nie znalazłem.

Dodam- alarm oryg. bmw na podczerwień.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano
U mnie w fabrycznym alarmie i centralnym zamku po zamknięciu "pilotem" (są to przyciski na kluczyku) gdy jeszcze raz nacisnę i przytrzymam przycisk okna automatycznie sie zamykają. :mrgreen:
Opublikowano

tak czytając posty o centr i szybach doczytałem się takiej opcji :

Jak zamkniesz drzwi z kluczyka, przekręć w prawoi kluczyk - powinny zamknąć się okna jedno po drugim , i tak też się dzieje ...

Nie wiem czy to jakaś podpowiedź ... co do "podwójnego" naciśnięcia - lecę sprawdzić ;) W tym, że ja mam 2 przyciski

Opublikowano
Ja mam nieoryginalny alarm i mam moduł dołożony domykania szyb. Jak przekręcisz kluczyk i przytrzymasz to sie same zamkną obydwie naraz.
Opublikowano
Jak zamkniesz drzwi z kluczyka, przekręć w prawoi kluczyk - powinny zamknąć się okna jedno po drugim , i tak też się dzieje ...

Nie wiem czy to jakaś podpowiedź ... co do "podwójnego" naciśnięcia - lecę sprawdzić ;) W tym, że ja mam 2 przyciski

Na marginesie - nie satysfakcjonuje mnie zamykanie okien z kluczyka ;) Chce z pilota ... Wie ktoś jeszcze coś w tym temacie ????

Ma ktoś w ogóle e34 co się w oryginale zamyka (okna) z pilota przy zamykaniu auta ?

Opublikowano

witam

Lektura w postaci "Instrukcji obsługi" jest godna uwagi :cool2:

tam można wyczytać: "...dla zamknięcia okien i dachu ... nacisnąć i przytrzymać przycisk 1 albo 2. Po ok.2 sek. rozpoczyna sie zamykanie, dioda pulsuje..." :D

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

Faktem jest ;) ... nie za pomocą instrukcji ... ale właśnie za poradą wcisnąłem ;) i zamykają się ... denerwujące jest, że trzeba przytrzymać, a nie np 2 x nacisnąć i same się zamkną ... a tak, w przyp. otwartych na oścież okien trzeba chwilę przy autku postać.

Mimo wszystko dziękuję ;)