Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ceny paliw to wiem jak, ale jak słuchać muzykę?

Wiadomości mogę sobie poczytać, ale własnych rs-ów czy konta nie mogę dołożyć.

Sent with handy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mnie najbardziej wkur... jak zniknela pełnowartosciowa przegladarka internetowa. Ale to nie ten watek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W connecteddrive była kiedyś

No tak, ale to juz dosyć dawno zniknęło...

Co do muzyki - wciąż uważam, ze najlepszą opcją jest Spotify (oprócz muzyki są tam radia internetowe z całego świata, w tym większość polskich).

Ale to też inny wątek :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, BMW ma wbudowany odtwarzacz Spotify Connect (na pewno navi NBT, nie wiem jak z CIC).

Jeśli podłączysz telefon kabelkiem i uruchomisz na nim aplikację Connected Drive, to wtedy aktywuje sie ten odtwarzacz wbudowany w navi BMW i mozesz sobie obsługiwać Spotify z poziomu iDrive, nie dotykając telefonu.

Jest o tym kilka wątków na forum, jak wpiszesz w wyszukiwarkę "Spotify" to znajdziesz więcej na ten temat.

• 1 rok później...
Opublikowano

Trzeba podpiąć tel kablem USB w schowku, w iDrive wybrać Connected Drive i należy pobrać aolikację BWM Connected ( logowanie itp) wybieramy w Connected Aplikacje jak dobrze pamiętam i po chwili pojawia się info typu Otworz aplikacje na smartfonie i nalezy odpalić Deezer Albo Spotify i po chwili ładują sie wszystkie aplikacje dostepne naa aucie.

w przypadku prawidłowego połączenia w opcji Multimedia ( radio cd usb) pojawia się wybrana aplikacja uruchomiona naa tel. np, spotify.

Aaplikacja na tel przygasa i mamy dostęp na iDrive.

Osobiście odpaliłem na iPhone Xs Max oraz Iphone SE.

Daniel
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ani display mirroring ani apple car po prostu tak działa connecteddrive.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki masz system. W NBT tak właśnie działaja aplikacje connecteddrive.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety ale ostatnio sa problemy z działaniem tej usługi. Jedna na kilkadziesiat prob konczy sie powodzeniem. Zglaszaj na helpline , nawet jesli nie masz juz gwarancji. Jest tez sporo filmikow na youtube o tym jak to działa na nbt.