Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnosnie opon. Czy takie zestawienie jak przod 235/35/19 i tył 255/35/19 bedzie ok do E60 ? Wiem ze generalnie powinno byc 245 - 265 ale nie mam demona predkosci :mrgreen: i swoja moca obawiam sie ze nie odjade z miejsca. Wiec interesuje mnie taki wlasnie zestaw. Czy talem cos o roznicach ktore moga zaklucic prace ABS, ASC .

Dzieki za odpowiedz

Opublikowano
Powinny być 245/35R19 przód i 275/30R19 tył. Rozmiar taki jak napisałeś sprawia, że średnica kół tylnych jest większa od przednich. Taki stan powoduje generowanie błędów ABS/DSC.
Opublikowano
Powinny być 245/35R19 przód i 275/30R19 tył. Rozmiar taki jak napisałeś sprawia, że średnica kół tylnych jest większa od przednich. Taki stan powoduje generowanie błędów ABS/DSC.

dokładnie mam ten rozmiar 245/35/19 tyl na 275/30/19 u siebie i nie mam żadnego błędu

Opublikowano
WITAM WSZYSTKICH :handshake: A czy mozna zastosowac takie zestawienie 245 40 19 ; 275 35 19 felgi z M5ki ,czy nie będa obcierały o nadkola? z góry dziękuje
Opublikowano

Na początku tematu jest napisane 35 i 35 średnica jest taka sama :duh: przykład 245 szerokość 45 wysokość 18 średnica koła w calach

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na początku tematu jest napisane 35 i 35 średnica jest taka sama :duh: przykład 245 szerokość 45 wysokość 18 średnica koła w calach

Tu masz specjalny kalkulator : http://www.kalkulatoropon.pl/ , wstukaj sobie takie rozmiary jakie kolega bogdan201 podał wyżej i zobaczysz jaka jest różnica w średnicy tych opon.

Opublikowano
kolego, 35 oznacza "wartość wyrażona w procentach, oznacza stosunek wysokości boku opony", wiec nie jest to stala 35 mm, a 35% z szerokosci. Kazda szerokosc w podanym przykladzie byla inna, wiec i srednica kola bedzie inna.
Opublikowano
No tak a ja do tej pory myślałem ze profil to profil ze nie zmienia się pod względem szerokości wiec sorry :oops:
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie zostanie 245/35/19 i powinno byc cacy. Jak nie to sie odezwe :mrgreen: