Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam taki problem, otóż z tydzień temu gdy otwierałem samochód pewna osoba w tym samym czasie pociągnęła za klamkę i drzwi się zablokowały. Nie dało rady z żadnej strony ich otworzyć. Klamki reagowały na zaryglowanie, odblokowując drzwi ale wyglądało to tak jakby zablokował się zamek ?! Było tak przez 2 dni próbując na różne sposoby stukająć pukająć psiukając wd itp itd. Ani od środka ani od zewnątrz. Pojechałem do mechanika i mówie o problemie o w tym czasie on odruchowo złapał za klamkę i OTWORZYŁ! Szok! Taka szybka naprawa hehe, ale myślę może jechałem po dziurach i odblokowało się wszystko. Dla pewności zamek został sprawdzony i nasmarowany itp. Zamek działał bez problemu a nawet lepiej. W pt zdarzyła się ta sama sytuacja ktoś inny za wcześnie pociągnął. Przejechałem od tego czasu 1000 km i niestety nie odblokowały się same. Czy ktoś się z tym spotkał ? jak temu zaradzić

Opublikowano
w e53 klamki to standadrowa awaria. po prostu pękają bo są za słabe do tak ciężkich drzwi. Może u Ciebie nie są zablokowane tylko już w środku pękły i raz chwytają a raz nie.
Opublikowano
A sprawdzałeś kostkę gdzie łączą się drzwi z karoserią samochodu? może dostała się wilgoć pod uszczelkę? A lusterko i szyba działa normalnie?