Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Bardzo przepraszam z góry moderatorów jeżeli zakladam temat który byl poruszany.

Niestety nie znalazlem nigdzie odpowiedzi na swoj problem. Jak kupilem samochod (touring) podczas sprzatania w lewym boczku bagaznika znalazlem stelaz, jak sie okazalo po sprawdzeniu VINu faktycznie auto wyposazone bylo w zmieniarke, jednak jej juz nie bylo. kupilem zmieniarke wychodzily dwa kable z tylu auta ktore podlaczylem do zmieniarki.zmieniarka zadzialala ale kiedy na radiu zmieniam mode to pisze tylko NO TAPE i nie chce sie przelaczyc na zmieniarke. mam w zmieniarce jeszcze jedno wejscie, takie jak na tym zdjeciu:

http://imageshack.com/a/img801/4751/4w9s.jpg ale nie wiem co to za kabel i gdzie szukac tego przewodu. jak wykrecilem radio to od radia wychodzi taki przewod. gdzie go szukac i od czego on jest?

Z góry dziekuje za pomoc. Damian

Opublikowano
W zmieniarce to jest wyjście cyfrowe pod instalację z procesorem DSP
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
czyli ze co? bo jestem laik w tej kwestii. to jezeli to nie ma nic wspolnego z dzialaniem zmieniarki, to co mam zrobic zeby ja uruchomic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmieniarka ma swój bezpiecznik, w bagażniku numer 56, sprawdziłeś go?

Wartość 30A jakby coś.

Opublikowano
ale jak podlaczam te kable ktore wychodza z tapicerki to normalnie zmieniarka mieli plyty wysuwa kasete itd. ale nie moge zmienic na mode bo wyskakuje NO TAPE, myslisz ze to bedzie wina bezpiecznika?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kurcze, BMW czasem upierdliwe, więc tak dla pewności wspomniałem o tym bezpieczniku.

A co do tego śmiesznego kabelka, to ja taki mam, i był wpięty do radia, i jest też w wiązce do zmieniarki (tyle że zmieniarki u mnie również nie było).

Poszperaj głębiej, może też gdzieś go masz, i mnie cała wiązka była dość głęboko wepchnięta, i dopiero po jakimś czasie ją znalazłem.

W zmieniarce to jest wyjście cyfrowe pod instalację z procesorem DSP

A po byłby w takim razie podpięty do najprostszego radia kaseciaka?

Miałem podstawowe radio, a kabelek był. :roll: