Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje pytanie; dość prozaiczne. Mimo przewertowania forum, nie wiem z której strony mam załozyć dluższą wycieraczkę przedniej szyby? W samochodzie ktory kupiłem były dwie jednakowej dlugości ;) Za ewnt. informacje dziekuje

Pozdrawiam .

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz. Tak sadzilem. Ciekawe ze kiedy je zamienic, lub zalozyc obydwie dluzsze tez nic sie nie dzieje. Piora tak czy owak "omiatają" tylko szybę. Moze ktos wie dlaczego akurat musi byc jedna dluzsza a druga krótsza? Moze to mało zajmujacy temat :twisted: ,ale jednak chlopaki w MBW tak z jakiegos powodu wymyslili....

Pozdrawiam

Opublikowano

he he

ja dzisiaj zamienilem pióra wycieraczek, bo mi strasznie piszczaly jak bylo malo wody na szybie... :)

... i o dziwo nic sie nie zmienilo w pracy wycieraczek, pozatym przestaly piszczec.

teraz dluzsze pióro mam po stronie pasazera :D

pozdrawiam

P.S. wie ktos dlaczego wycieraczka po stronie kierowcy wychodzi poza szybe, na słupek??? jak temu zaradzic? bo to wkurzajace :x

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))
Opublikowano
Przestaw ramię na wieloklinie tak aby pióro nie wchodziło na słupek i wydaje mi się że właśnie z tego powodu krótsze pióro ma być po stronie kierowcy, ale to to tylko moje domysły.
Opublikowano
ja znow mialem taki problem...mialem zwykle wycieraczki ale sie zuzyly kupilem te valeo bez stelarza....w kazdym razie nie zbieraly tak jak powinny ale rozmiar byl ok.....dopiero po jakims czasie zamienilem je na normalne ale krotsze i teraz jest wszystko ok... :mrgreen: