Skocz do zawartości

BMW e60 530D M57 EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Pytanko odnośnie EGR-a czy to ustrojstwo da się zregenerować jak tak to w jaki sposób :roll:

Opublikowano
Zregenerować? Co masz na myśli? Można go wyczyścić jeśli pracuje niepoprawnie ale jak membrana jest padnięta to raczej nic z tym nie zdziałasz.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
  • Autor
Zregenerować? Co masz na myśli? Można go wyczyścić jeśli pracuje niepoprawnie ale jak membrana jest padnięta to raczej nic z tym nie zdziałasz.

przy zdjetej ruże dzyndzej przy dodawaniu gazu wogóle nie pracuje :(

Opublikowano
Dzyndzej? Trzeba wykręcić egr sprawdzić jak wygląda czy jest zabrudzony czy zapieczony może być zawór a też może membrana.
Opublikowano
  • Autor
a jak sprawdzić membranę?
Opublikowano
Jest takie narzędzie do tego podejdź do byle mechanika i to tobie sprawdzi
  • 1 rok później...
Opublikowano

byłem na kompie i mam błędy

-zawór recyrkulacji spalin

-i jakiś problem ze sterowaniem podciśnieniowym turbiny

mam to do wymiany Przetwornik ciśnienia ? http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/11_3536-sterowanie-podcisnieniowe-turbosprez/vB143734 nr 1 na zdjęciu.

czy ten przetwornik odpowiada też za zawór recyrkulacji spalin? dodam ze egr mam sterowane podcisnieniowo nie mam chłodniczki ani termostatu agr/egr

Opublikowano
Albo kup nowy ja znalazłem na allegro Pierburga za sto pare zł
Opublikowano
dzięki panowie za odpowiedź elektrozawór już do mnie idzie,ale wrócę jeszcze do egr i zapytam ponownie:Czy jak zaślepię wężyk podciśnienia idącego do egr to ta rura nr1 http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagr ... n/vB143734 po zaślepieniu powinna być zimna? bo u mnie czy zaślepione czy nie rura po chwili staje się fest gorąca..egr oczywiście czyszczone było.