Skocz do zawartości

[M43 316i] wymiana całego grilla na nieoryginalny z allegro?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Takie pytanie mam,

Mam becie z 97r, tj. po lift, ale jakims cudem mam założone grill wersja przed liftowa (nie wiem może ktoś wcześniej miał dzwona i założył to co miał pod ręką..)

denerwuje mnie to bardzo i myślę nad założeniem poliftowego grilla z nerkami

znalazłem dziś coś takiego na allegro..

http://allegro.pl/bmw-e36-e-36-atrapa-grill-rama-nerki-nowe-96-i3991870421.html

ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi grillami z allegro? pasuje to wszystko, jest ok?

pytam bo czytalem na innych forach ze niektórzy mieli z tym wiele problemów, z dopasowaniem itd..

i kolejne pytanie, jak to rozebrać???

nie mam zielonego pojęcia, a nie chce rozbierać pół przodu.

Proszę o opinię osób zaznajomionych z tematem.

:8)

Opublikowano
Ja z doswiadczenia wiem ze nieoryginalne czesci metalowe zje ci korozja, kilka kamyszkow i malowanie elementu po 2 latach na marne :? sa bez ocynku, a ten element narazony jest na kamyki.
Opublikowano

pewnie masz racje.

ale bardziej mi chodzi czy to wchodzi bez problemu w miejsce starego bo na wielu forach pisze ze dopasowac to to masakra..

ale chyba bede szukac ori uzywki

Opublikowano
nie laduj sie w zamienniki. pozniej bedzie cos odstawac, nie pasowac, jakas szpara sie zrobi. szkoda nerwow. co do montazu, to sciagasz listwy ze zderzaka, odkecasz 4 sruby, uwazaj zeby nie urwac, bo jak ktos nie zagladal tam to moze byc nieciekawie. chodzi o sruby od podluznic, jak sie nie myle. sciagasz z "wasow" zderzak. potem odkrecach sruby torxem od pasa przedniego, odrkrecasz stary gril od blotnikow, odkrecach gril o atrapy pasa, na wysokosci polowy chlodnicy i po jednej srubie od lamp, sa one na dole za lampa. i potem w odwotnej kolejnosci, powodzenia:)
Opublikowano

o Boże...ani nawet się za to nie zabieram w takim razie..!!! hehe

za dużo tego,

a nie oryginaly grill w takim razie nie wchodzi w grę..