Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim,

dziś po zatankowaniu do pełna było 3/4 baku weszło 40l :shock: dodatkowo wskaźnik paliwa zatrzymał się na 2 kreski przed full... po przejechaniu 300km wskazówka nie ruszyła się :(

w czym jest problem??

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odlacz akumulator, czesto pomaga (tylko ze przy wskazowce ktora sie wogole nie podnosi ale warte sprobowania) a watpie zeby plywak w tanku sie zahaczyl hyba ze cos w nim przewozisz :mrgreen:

Zrob moze jeszcze test zegarow ale w tym pewnie tez pies nie jest pogzebany :/

Nastepnym krokiem bedzie dostanie sie do plywaka i sprawdzenie czy jest luzny/nie haczy, nie wiem czy jest jeden czy dwa ale powinny byc pod tylna kanapa.

Albo pojezdzij troche po wertepach moze podskoczy

Ps. Plywaki beda dwa bo w urytym menu pokazuje dwa zbiorniki, wej najpierw w menu i zobacz czy ktorys zle pokazuje

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

dobra zrobiłem test zegarów - wskazóweczki pracują aż miło :)

natomiast w teście 6 pokazuje: 21l - 34l - 55l

tak chyba nie powinno być ? jakieś wskazówki dodatkowe??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Roznica w tanku jest normalna, pompa sama przepompowywuje z jednego do drogiego. Najlepiej jak zatankujesz do pelna to bedziesz wiedziec w ktorym tanku zle pokazuje i tam szukac dalej problemu :D

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Roznica w tanku jest normalna, pompa sama przepompowywuje z jednego do drogiego. Najlepiej jak zatankujesz do pelna to bedziesz wiedziec w ktorym tanku zle pokazuje i tam szukac dalej problemu :D

to było przejechaniu ok 40km od tankowania :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To duzo pali :mrgreen:

wiec szukac w lewym plywaka :cool2:

Widocznie gdzies tam haczy.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

A jak jest w bmw ze wskazywaniem paliwa, stan jest na bierząco aktualizowany? Chodzi o to czy nie będzie problemów jeśli zatankuje paliwo na włączonym silniku? Prawidłowo wskaże aktualny poziom?

W poprzednim aucie gdy tak robiłem (nissan) komputer nie mógł dojść do siebie, mimo że dotankowałem od 1/4 do pełna, cały czas pokazywał pół baku, zły "distance to empty" i w ogóle robił dużo problemów...

W starszych autach nie ma tych problemów z uwagi na to że wskazanie jest zapewne tylko analogowe, jak to wygląda w e90?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja jeszcze nie tankowalem z odpalonym silnikiem i nie porownywalem czy dobrze pokazuje wiec do sprawdzenia :mrgreen:

ale mysle ze nie powinno to sprawiac problemu bo chyba w menu mozesz sprawdzac w trakcie jazdy stan tankow lewa/prawa a poziom sie zmniejsza.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!