Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem nowy i mam male pytanie do gazowników. zalozylem do samochodziku sekfencyjny gaz i wszystko bylo miodzio ale nie wiem czy to przytpadek czy nie jak przyszly mrozy to na trasie moj samochodzik traci moc na gazie :cry2: jak jezdze po miescie to jest ok ale jak wyjezdzam na trase to po chwili jest szarpniecie moc znika jak dodaje gazu to szarpie. Zauwazylem jeszcze jedna zecz ze gdy szarpnie to wskaznik od zuzycia paliwa zaczyna duzo wiecej pokazywac i wtedy nie ma mocy. Czasami jadac bez mocy np ostatnio na zakrecie znowu szarpnelo i wskaznik wrocil na miejce bylo ok ale tylko przez moment i znowu llipa sprubuje wymienic swiece moze to cos da zamowilem NGK BKR6EK = V-LINE 20 mial ktos z was taki przypadek czy jestem jedynym pechowcem w Polsce?? :mad2:
Opublikowano
Myśle, że winny jest reduktor a dokładnie problem z jego nagrzaniem i wydajnością. Trzeba sprawdzić czy ukł. chłodzenia jest sprawny i czy reduktor jest prawidłowo wpięty w obieg. Jeśli instalka jest na gwarancji to podjedź do warsztatu niech to sprawdzą.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

sprawdz termostat - miałem coś podobnego - mi na trasie spadała temperatura silnika i auto potrafiło się przełączyć na benzyne - mimo, że był gaz.

Po wymianie termostatu wszystko rewelacyjnie - teraz śmiga bez problemu.

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
  • 2 tygodnie później...