Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam e36 sedan 318i. zawieszenie seryjne. przy szybszej jeździe trochę buja mi tyłem. wszystkie tuleje sprawne, sprężyny nowe, amortyzatory bilstein b4 70 %. Myślałem aby usztywnić zawieszenie- zamienić tuleje pod progiem na poliuretanowe. Z przodu też miałem podobne odczucia ,zmieniłem na tuleje pełne od m3 centryczne i prowadzenie znacząco się poprawiło.Ktoś robił taki zabieg aby założyć tylko ten jedne tuleje z tyłu?? pozdrawiam.

Opublikowano
oglądane było zawieszenie przez 3 mechaników, 2 stacje kontroli pojazdów, nikt nie znalazł żadnych luzów.... Więc zakładam, że tak. Bujanie pojawia się powyżej 120 km/h.
Opublikowano
a czy geometria kół jest poprawna ? te tuleje pod progami są bardzo trudne do wychwycenia, można je sprawdzić tylko jak koła są w górze. Myślałeś nad rozpórką buda napewno się usztywni. Amortyzatory są dobre, nowe mogą nie osiągnąć nawet 80% , patrzyłeś czy opony dobre, felgi proste ?
Opublikowano
felgi proste, opony zimowe 195/65/15 goodyear, myślałem aby założyć stabilizator na tył od m-technik ,podobno ładnie usztywnia tył.