Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio pytałem o to samo, otrzymałem odpowiedź, że w E9x INPA odczytuje błędne wartości z przepływki.
Opublikowano

W sumie to napotkałem gdzieś taki właśnie post, a dis? Nigdy disem nie sprawdzałem przepływki, gdzie jej szukać?

Auto generalnie zachowuje się ok, nie ma problemu z przyspieszaniem czy wyprzedzaniem, spalanie też w normie więc możliwe, że odczyty błędne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to dziwne, bo mi dobrze pokazuje. a podpinałem ze 3 e90 i 2 e87

przegazuj na luzie. jak spada z obrotów to nie słuchać dziwnego bulgotania??

masz dpf? jak nie masz to zobacz czy nie kopci na czarno

Opublikowano
to dziwne, bo mi dobrze pokazuje. a podpinałem ze 3 e90 i 2 e87

przegazuj na luzie. jak spada z obrotów to nie słuchać dziwnego bulgotania??

masz dpf? jak nie masz to zobacz czy nie kopci na czarno

Byc może mam inną wersję inpy niż ty.

Bulgotanie? Co mam przez to rozumieć? Co do DPF to tak, mam u siebie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zapomniałem jak się ten efekt nazywa - notlauft ??? wpisz na yt i posłuchaj. ja mam komputer bez dzwięku to nie mogę pomóc

a po drugie to nie daje się screenów a live, żeby zobaczyć jak to chodzi. skąd mamy widzieć przy jakich obrotach masz takie przeładowanie? na wolnych??

Opublikowano
zapomniałem jak się ten efekt nazywa - notlauft ??? wpisz na yt i posłuchaj. ja mam komputer bez dzwięku to nie mogę pomóc

a po drugie to nie daje się screenów a live, żeby zobaczyć jak to chodzi. skąd mamy widzieć przy jakich obrotach masz takie przeładowanie? na wolnych??

Ok. postaram się odnaleźć, dzięki Co do obrotów silnika, to przecież widoczne jest w Analogwerte 1, druga pozycja od góry - lewa strona, jest engine speed :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na wolnych tak sadzi? No to albo faktycznie pokazuje co chce albo czujnik doładowania....