Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zbieram się do wymiany zderzaka ze zwykłego na m-pakiet przód, na wiosnę do e39 (1997r) .W związku z tym mam pytanie.Co jest potrzebne oprócz wiadomo samego zderzaka ? nadkole ? doloty ? i jakie są ceny owych rzeczy ? Proszę o pomoc

PS.Jeżeli temat był poruszany wcześniej to przepraszam nie znalazłem.Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zderzak, osłona pod silnik, dolne części nadkoli. inne są wtyczki do halogenów, inne kanały powietrzne.

Z zamienników lepiej nie brać, lipa pod względem jakości i spasowania, lepiej używane ori.

Opublikowano

zderzak mam już wyczajony ori. Jeśli chodzi o wtyczki można je jakoś przerobić ? kupić używ.? Czy zostaje ASO ?

Osłonę pod silnik myślę że nada się zamiennik cena nie jest duża więc zawszę można go wymienić.

doloty do hamulców plastik czy aluminium ? bo znalazłem dwa rodzaje ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kupiłem kiedyś zamiennik nadkola przód prawy (z mocowaniem czujki temperatury).

Nie dość,że wcale nie było mocowania na czujkę to otwory były trochę poprzesuwane i ciężko było mi zamocować nadkole.

Zatem Shadow 69 ma rację-nie kupuj zamienników bo możesz mieć problemy z mocowaniem części.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtyczki kupisz w każdym sklepie z częściami samochodowymi, ja chyba 4pln płaciłem za sztukę, one są już z kabelkami, więc tylko zostaje je przelutować w miejsce starych.

Dolne części nadkoli w zamienniku (po 35pln sztuka) jeszcze jakoś idzie zamontować, trochę cięcia, nawiercania, drutowania, ale osłona to tragedia, kupiłem taką za 90pln, bo moja ori się połamała, po czym 2 godziny walczyłem żeby ją założyć.

Nie udało się, jest krzywa, jak ją dociskam do mocowań, to środkiem się odkształca, tragedia po prostu.

Dałem swoją ori do pospawania, znacznie lepsza opcja, dlatego lepiej szukaj używanych oryginalnych.

Doloty do hamulców plastik, po 35 pln za sztukę widziałem nie dawno na allegro.

Jakby coś, to żeby auto głupio nie wyglądało, polecam jeszcze pomyśleć nad tylnik m-pakiem :cool2:

Opublikowano
Dzięki bardzo za pomoc ,właśnie o takie odp mi chodziło.Zderzak tylny mam już zamówiony nie na wszystko jest odrazu kasa :D