Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z odpaleniem Bmw, mianowicie po przekręceniu zapłonu pompka paliwa się nie włącza, wtryski się nie otwierają, nie ma też iskry.

Bmw jest z 1993r, nie ma imobilajzera. Problem nastąpił po tym jak zmianiałem tapicerki (fotele, mate podłogową, boczki w dzwiach), zauważyłem też że centralny zamek wgl przestał reagować.

Wymieniłem już

-czujnik położenia wału

-czujnik położenia przepustnicy

-komputer

Możliwe że to coś ze stacyjką? (rozrusznik normalnie kręci, podświetlenia itp w środku działają normalnie)

Macie jakieś inne pomysły? Z góry wielkie dzięki za pomoc :d

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napraw centralny i odpali.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Byłem na kompie i mam błąd "zbyt małe napięcie jednostki zasilającej". Więc co powinienem sprawdzić?

a co do centralnego to w jakiś sposób może blokować zapłon? można to jakoś ominąć bo nie mam zielonego pojęcia jak to ugryść =/

Opublikowano
Akumulator jest ok. Jak sprawdzić dlaczego komp nie daje masy do przekaźnika od pompki paliwa? Lub w miarę prosty sposób sprawdzić stan wiązki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz czy po przekręceniu zapłonu w pozycję 2(palą się kontrolki )masz napięcie na pinie 81 sterownika silnika.Jeśli tak to odetnij ten kabel bo centralny świruje.
Opublikowano
Akumulator jest ok. Dzięki za pomoc, w moim przypadku wystarczyło uciąć pin (81) od komputera i normalnie bunia odpaliła :) :) niech moc będzie z wami :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam tak jak kolega mam brak zapłonu na tym samym silniku i także wymieniłem już

komputer

czujnik położenia wału

pin 81 też odciełem tak jak u kolegi

i nadal nic brak zapłonu (brak iskry i pompka nie startuje)

mechnik nie ma już pomysłów a ja licze na was masa wszedzie jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytałem Cię na bmw sport czy jak wyciągasz biały przekaznik sterownika silnika to klika?Jest obok skrzynki bezpieczników, 5 nóżek.