Skocz do zawartości

troche za wysokie obroty w ISie. . . co dzieje sie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:arrow: :arrow: :arrow: Panowie co moze byc z tymi obrotami?? Po nagrzaniu motora obroty sa mnie wiecej na 1000 a wiem ze powinno byc ok.800. Niedawno kupiłem samochod sciagniety z Włoch i po kilku scinach stwierdziłem ze jest lekko podbity bo odsadzam inne ISy :lol: i 2.0 kilka tez powąchało co sie nalezy :mrgreen: Moze to byc spowodowane zainstalowaniem jakiegos chipa?? THX
Opublikowano

Poruszaj cięgnem przy przepustnicy przy włączonym silniku.

Może przepustnica nie zamyka się całkowicie, bo czas posmarować cięgno gazu, albo wyczyścić silnik krokowy :?:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
po kilku scinach stwierdziłem ze jest lekko podbity bo odsadzam inne ISy :lol: i 2.0 kilka tez powąchało co sie nalezy

pewnie jakis przypadek :modlitwa:

BMW 318i E30
Opublikowano

A ona tak od poczatku Ci chodzila?

A sprubój odpiac sonde, to czesto pada w is i rórne sa tego objawy...

A na marginesie to mój is tez odchodzi lepiej niz 2.0

Sprawdzalem wielokrotnie z kuzynem on ma 2.0 coupe,

jak go wezne to on juz mi tempa niedotrzyma...

powodzenia.

Opublikowano
sprawdze ,sprawdze i dam znac :P a 2.0 to najgorsze silniki bo pala jak smoki a chodza podobnie do ISów.Naj,naj naj to 2.5... i na to bede zamieniał:)
Opublikowano
tez sprowadzilem is-a i co dziwne u mnie tez sa obroty na 1000, jednak sa biale zegary i podejrzewam ze ktos przestawil wskaznik predkosciomierza poza tym chodzi dobrze wiec wez to pod uwage u siebie
Opublikowano
tez sprowadzilem is-a i co dziwne u mnie tez sa obroty na 1000, jednak sa biale zegary i podejrzewam ze ktos przestawil wskaznik predkosciomierza poza tym chodzi dobrze wiec wez to pod uwage u siebie