Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukałem podobny temat, jednak nic nie znalazłem.. Otóż problem wygląda następująco, od pewnego czasu, występuje głuche pukanie z lewej strony z przodu, jest tak odczuwalne, że nawet gdy jadę po kostce brukowej, to je słychać.. Pukanie ustępuje, gdy wcisnę pedał hamulca, jest idealna cisza, jednak jak go puszcze, dalej puka.. nie mam pomysłów, co to może być :( Proszę o podpowiedź.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego, na stację diagnostyczną i sprawdzić czy w zawieszeniu nie ma luzów, jak hamujesz, to koło przestaje się bezwładnie toczyć, tuleje i sworznie się napinają, stukanie ustaje.
Opublikowano
Byłem na stacji diagnostycznej z 3 razy, w zawieszeniu nie ma luzów, dolne wahacze z przodu nowe (FEBI), gumy stabilizatora nowe (FEBI), łączniki stabilizatora nowe (MEYLE HD), diagnosta zauważył coś przy zacisku, jednak tam nie jest nic luźne, nawet pod klocek blaszke podkładaliśmy i dalej to samo, nowe prowadnice, gumki i dalej puka :(
Opublikowano

Witam.

Ja też mam u siebie takie głuche pukanie z lewej strony na małych dołkach, kostce brukowej, przejeździe kolejowym itp. Zawieszenie sprawdzane ręcznie, na szarpakach i wszystko sztywne jak trzeba. Niestety u mnie jest to luz na przekładni kierowniczej.

Opublikowano
Witam, szukałem podobny temat, jednak nic nie znalazłem.. Otóż problem wygląda następująco, od pewnego czasu, występuje głuche pukanie z lewej strony z przodu, jest tak odczuwalne, że nawet gdy jadę po kostce brukowej, to je słychać.. Pukanie ustępuje, gdy wcisnę pedał hamulca, jest idealna cisza, jednak jak go puszcze, dalej puka.. nie mam pomysłów, co to może być :( Proszę o podpowiedź.

Sprawdź kolego zaciski hamulcowe czy nie maja dużego luzu na pływakach i blaszki dociskające klocki ,może już wcale klocków nie dociskają .