Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się...a raczej ja się stałem - dumnym posiadaczem F11 :)

Jako że to mój pierwszy post jako posiadacza czterech kółek z Bawarii, chciałbym się oficjalnie przywitać i przedstawić.

Na imię mam Czarek i mieszkam na warszawskim Mokotowie.

Przed weekendem odebrałem kluczyki do F11 520d z końca 2011 i udało mi się nią myknąć jakieś 500km :) Wrażenia? Na pewno komfort nieporównywalny z poprzednim Mondeo :) 184PS wystarcza, żeby sprawnie poruszać się po drogach chociaż widzę potencjał dla mocniejszych jednostek w zakresie zwiększania banana na twarzy - będzie na co wymienić za jakiś czas :)

Krótko o wozidełku:

F11 520d (2011) w automacie, przebiegnięte ~97000

kolor: SOPHISTOGRAU II BRILLANTEFFEKT (trwają debaty pomiędzy męską a żeńską częścią rodziny na temat "jaki to ma kolor?" - ja utrzymuję, że to po prostu szary )

środek: Dakota/oyster + czarny dół

Oryginalnie na felgach 18" (kod S2DDA), na zimę dostała Bunia ATS Radial+ 17" + Dunlopy WinterSport 3D ROF (ledwo weszły na zaciski...)

Z gadżetów:

Ambient + oświetlenie klamek

Pełne kamery (surround view)

System rozrywki z tyłu

HUD z rozpoznawaniem znaków

Fotek chwilowo nie posiadam, ale jak kiedyś mnie natchnie to wrzucę...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Gratulacje, wrzucaj fotki :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratuluje a co do mocy to da sie modyfikowac ten silnik na ten moment sa dwe opcje : power kit od BMW za okolo 9 tys.zl daje jakies 205KM lub power box dajacy kolo 200KM ( ale tego nie polecam)za jakies 2000-10000PLN w przyszlosci beda indywidualny soft do zrobienia a moc spokojnie mozna o 20% zwiekszyc bez duzego wkladu finansowego ( ok.2000PLN).. szerokosci - zrobiles dobry wybor te 300 000km w 525d byly duzym ryzykiem
Opublikowano
te 300 000km w 525d byly duzym ryzykiem

Do tego samego wniosku doszedłem... problemy ze sprzedażą za następne 100k km byłyby pewnie kosmiczne i fura poszłaby za grosze... Co do chipowania, to najpierw pojeżdżę trochę takim "słabiutkim" (pierwszy własny RWD, wcześniej sporadycznie) i jak się przyzwyczaję to będę modził :). Chciałbym jednak najpierw jakiś śnieg objeździć, żeby później nie było niemiłej niespodzianki.

Zresztą wydatki pilniejsze się szykują (kapcie letnie trzeba będzie zmienić), navi uaktualnić bo nieco stara już jest etc. Na wiosnę chciałbym lakier "profesjonalnie" odświeżyć i dobrze zabezpieczyć... będzie na co $$ wydawać :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na śniegu raczej nie będzie różnicy pomiędzy 184 a 205-220 km :) Ale wiadomo że wydatek nie jest mały jak za 20 koni i dlatego sam jeszcze nie zdecydowalem się na performance kit :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

warto czekac na indywidualny soft/chip -podobno na wiosne bedzie dostepne kody a koszt wtedy kolo 2tys.zl w odniesieniu do 9 tys zl power kit jest niski i ma sie praawie 525d:)...

a tak swoja droga te 184KM daje rade do normalnej jazdy no moze przy obciazomnym - autko to wtedy zabrakuje tych 20%KM ... powodzenia

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
PowerKit do F10 520d kosztuje aż 9 tyś ???? Myślałem że skoro to ten sam silnik co mój to i cena ok 4500-5500 (w zależności od rabatu) jest ta sama..
  • Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)
PowerKit do F10 520d kosztuje aż 9 tyś ???? Myślałem że skoro to ten sam silnik co mój to i cena ok 4500-5500 (w zależności od rabatu) jest ta sama..

... skąd taka cena ? :think:

Power Kit do F10/F11 to koszt ok. 5.000 brutto... montaż w ASO to dodatkowe 2 tysiące...

Edytowane przez prmax
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
9 tys zl power kit

może maja podał cene do 535d :mrgreen:

• Członkowie klubu
Opublikowano
9 tys zl power kit

może maja podał cene do 535d :mrgreen:

Może :mrgreen: ... tylko do 535d nie ma Power Kitu :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

pytalem sie rok temu do X1 2.0d gdzie nie ma takiego pakietu to podali mi 9tys.zl z rabaten na 7,5tys zl - jesli macie lepsze i nowsze dane to owszem moze zle podalem

znajomy zakladal do f11 u Sikory power kit BMW do silnika 2.0d w 2012r. placil 7 tys.zl

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mi zrobili cenę ok 5200 z montażem jak pytałem, po rabacie. Ale to do 1er.
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...