Skocz do zawartości

Modyfikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich pasjonatów Bmw :)

W związku z tym, że planuje na najbliższy sezon tuningowy zmodyfikować moją perełkę mam kilka pytań dotyczących paru elementów.

Chce zamontować kierownicę z łopatkami SMG od E46 M3 i pytanie czy będzie mi działać cała multifunkcja i co z podłączeniem łopatek do mojej automatycznej skrzyni. Moja kierownica posiada pełne sterowanie funkcjami. Następna modyfikacja to montaż sportowych foteli Recaro Sportster CS i może ktoś wie gdzie takie nabyć za rozsądne pieniądze. Chcę również zamontować rozpórkę pod maską ale prostą co polecacie?

To są fotele które mnie interesują.

http://image.europeancarweb.com/f/tech/gear/epcp_1204_recaro_sportster_cs_macht_schnell_lightweight_floor_mounts/35024849/epcp-1204-13-o%2Brecaro-sportster-cs%2Bseats.jpg

Za pomoc z góry dziękuję i do zobaczenia na zlotach :)

Pozdro

Opublikowano

1. Multi będzie działać. SMG trzeba programować, więc samo podięcie nic nie da.

2. Fotele kozak, ale chyba w rozsądnej (niskiej) kasie takich rarytasów nikt Ci nie odda. Zastanów się nad MPakietem z E92 ---> viewtopic.php?f=159&t=222567&start=15#p1660862

Opublikowano
1. Multi będzie działać. SMG trzeba programować, więc samo podięcie nic nie da.

Jesteś pewien, że to się da w standardowy (fabryczny) sposób podpiąć?

SMG to skrzynia mechaniczna ze sterowaniem elektrycznym, a kolega Piotras 330 ma zwykłego automata.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Fotele jak z promu kosmicznego czy coś :mrgreen:
Opublikowano
Jesteś pewien, że to się da w standardowy (fabryczny) sposób podpiąć?

Nie jestem pewny czy da się to FABRYCZNIE ogarnąć, ale próbę programowania można podjąć.